تومور مغزی یك تودهٔ غیرطبیعی در مغز است كه بنا به ماهیت سلولهای تشكیل دهنده، میتواند خوشخیم یا بدخیم باشد.
آیا خاطرههای ما درستاند؟ چیزی كه به یاد میآوریم واقعا چیزی است كه اتفاق افتاده؟ تا به حال برایتان اتفاق افتاده كه خاطرهای تعریف كنید و اطرافیان ادعا كنند كه این طور نبوده است؟ اگر جوابتان مثبت است نگران نباشید كار مغز شماست.
گزیده ای از پرونده ویژه رادیوم، 1 آبان. گفتگو با فاطمه موسوی بصیرت طراح و نویسنده بازی های شناختی در رابطه با تاثیر بازی در تكامل مغز انسان.
گزیده ای از پرونده ویژه راردیوم، روز 15 آذر. گفتگو با دكتر بیتا بردبار درباره تكامل مغز در هزار روز اول تولد.
گزیدهای از پرونده ویژه رادیوم، روز 13 اسفند. گفتگو با دكتر مهدیه كرمی متخصص علوم شناختی درباره زبان و سخن گفتن.
گلیوم ساقه مغز در دوران كودكی بیماریای است كه در آن سلولهای خوشخیم (غیرسرطانی) و بدخیم (سرطانی) در بافتهای ساقه مغز تشكیل میشوند.
در این برنامه سیاوش صفاریان پور در مورد جایگاه ترس در مغز با دكتر پناهی گفتگو كرد
سیاوش صفاریان پور در رادیوم روایت جدیدی از دنیای بازی و ابعاد ناشناختۀ مغز داشت. مهمان سیاوش صفاریان پور دكتر مرادی در قسمت چهار دهم رادیوم بود.
بوتاكس یك تركیب ساخته شده از سمی به نام بوتولینوم است . وقتی حرف از سم زده می شود ممكن است یك مقداری ترسناك به نظر برسد .
گزیدهای از پرونده ویژه رادیوم، روز 29 فروردین. گفتگو با دكتر الهه میرنصیری، درباره جهان شگفت انگیر مغز و خطاهای شناختی.
با تغییر عادتهای فكری، سعی كنیم زندگی با كیفیتی داشته باشیم.
مارال كوشكی، روزنامهنگار، در این برنامه هم به سراغ یكی دیگه از شاخههای علوم شناختی رفت و دربارۀ ذهن خوانی، مهارتی صحبت كرد كه در نگاه اول بسیار عجیب بود.
هانیه علیزاده، روانشناس و كارشناس علوم شناختی، مهمان برنامۀ رادیوم، دربارۀ تنهایی نكتههای مهمی بیان كرد.
گزیدهای از پرونده ویژه رادیوم، روز 10 اردیبهشت. گفتگو با دكتر سمانه جهانبخش روانشناس درباره قضاوت كردن.
ومور مغزی یك تودهٔ غیرطبیعی در مغز است كه بنا به ماهیت سلولهای تشكیل دهنده، میتواند خوشخیم یا بدخیم باشد.
گزیده ای از پرونده ویژه رادیوم، روز 1 مهر ماه. گفتگو با دكتر بیتا بردبار متخصص فیزیولوژی ورزشی، در رابطه با فلج مغزی به مناسبت روز جهانی فلج مغزی.
گلیوبلاستوم مولتیفرم یا GBM یا گلیوبلاستوما شایعترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مركزی است
با كوچكترین صدایی كه از گوشی همراه بلند میشود و پیامآور یك موضوع غمگین یا شاد است، مغز ما سیگنال تولید مقدار كمی كورتیزول یا مقدار كمی دوپامین را به بخشهای هدف بدن میفرستد و این توطئه محسوب میشود.
در باشگاه پادكسترهای جوان مطرح شد: مغز انسان معمولاً در حال دروغپردازی یا دروغگویی است بدان معنا كه انسان از دلایل دروغهایی كه به دستور مغز میگوید اطلاعی ندارد و این روند در روابط بینفردی كاملاً آشكار است.
ویتامین D3 و امگا 3 میتواند به سیستم ایمنی كمك كند تا مغز از پلاكهای آمیلوئیدی كه در بیماری آلزایمر به وجود میآید پاك شود.
یك متخصص طب سنتی در گفتگو با «نبض» رادیو جوان: سرماخوردگیهای ساده ویروسی را باید تحمل كرد و درمان نشود چرا كه باعث دفع مواد زائد از ناحیه مغز و سینوسها میشود.
برنامه «ساختمان پزشكان» رادیو جوان با دكتر فرزاد اشرافی فوق تخصص بیماری های مغز و اعصاب و استاد دانشگاه شهید بهشتی درباره میگرن گفتگو كرد.
بسیاری از افراد ادعا میكنند كه اگر ما در طول روز به بدن خود آب نرسانیم، میزان انرژی و عملكرد مغز ما كاهش مییابد. در واقع مطالعات فراوانی انجام شده كه این ادعا را تایید میكند.
بنابر پژوهش ها، مردان و زنان به گونه ای متفاوت فكر می كنند. پس زوج ها باید تفاوت های زیستی و جنسیتی یكدیگر را بشناسند. عملكرد، نگرش و رفتار مردان و زنان گاه متفاوت است و این امر گاهی از تفاوت در مغز آنان است.برنامه "دایره بررسی" می كند.
شبكیه یك بافت عصبی حساس به نور است كه به صورت یك لایه نازك در داخل بخش خلفی كره چشم قرار گرفته است و نور را به پیام های عصبی تبدیل كرده به مغز می فرست. (گزارش این برنامه، از مطب دكتر خلیل قاسمی فلاورجانی متخصص چشم و جراح شبكیه می باشد)
دكتر پرویز زرین بخش جراح چشم و رییس مركز تحقیقات لنز و اپتیك و دكتر عبدالرضا ناصرمقدسی متخصص مغز و اعصاب در برنامه نبض 4شنبه اول اردیبهشت به بررسی اثر تخریبی دخانیات بر چشم می پردازند.
اوتیسم، یك اختلال رشد است كه در سه سال اول زندگی ظاهر میشود. این بیماری با تاثیر در مغز كودك، رفتارهای اجتماعی و مهارت ارتباط برقرار كردن را مختل میكند.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) بافت عصبی حمله كرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن میشود. درنهایت، این بیماری منجر به تخریب و یا آسیب دائمی به اعصاب میشود.
بیماری اماس یا فلج چندگانه بیماری است كه مغز و یا طناب نخاعی را درگیر میكند و میتواند موجب بروز علائم بسیار زیاد و مختلفی مانند اختلالات بینایی، مشكل در حركت دادن دست و پا، اختلال احساس لامسه و مشكلات تعادلی شود.
گزیدهای از پرونده ویژه برنامه رادیوم، روز 4 دی. گفتگو با دكتر علی مهنامفر متخصص مغز و اعصاب علوم اعصاب در رابطه با آلزایمر.