display result search
مطالعات متعددی نشان داده است كه بیكار بودن افراد، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد. قطعاً داشتن شغل باعث افزایش سطح عزت نفس و موفقیت در زندگی روزمره میشود، زیرا با داشتن شغل و كسب درآمد و استقلال از اطرافیان، فرد احساس آرامش بیشتری پیدا میكند و با متمركز كردن انرژی و ذهنیت خود بر روی كسب و كارش، از ورود افكار مزاحم و ایجاد افسردگی جلوگیری میكند.
بیكار بودن و بیكار ماندن، استرس شدیدی را بر فرد وارد میكند، به نحوی كه در ضربالمثلی قدیمی آمده: ذهنی كه بیكار میماند، لانۀ شیطان میشود و افكار بدبینانه و منفی در آن رشد پیدا میكند.
با این اوصاف بیكاری ممكن است بیشتر عواطف منفی جوانان را توجیه كند. علاوه بر این بیكاری با به تعویق انداختن شادیهای دیگر زندگی، چون ازدواج و... و به واسطه عوامل دیگری چون بیبضاعتی مالی و... كه به دنبال دارد بهصورت غیرمستقیم به افسردگی منجر میشود. بنابراین آنچه پرواضح و مبرهن است اینكه، بیكاری و بیكار شدن افراد شاغل پیامدهای ناگواری دارد، حداقلش اینكه آستانه تحمل فرد پایین میآید و كنترل اعصابش از دست میرود.
این واقعیتیه كه جوان وقتی شغلی نداشته باشه نمیتونه وظیفۀ اجتماعی خودشُ ایفا كنه و در معرض افسردگی اجتماعی قرار میگیره.
تصور كنید خانوادهای یك یا چند فرزند بیكار و مجرد داشته باشه. حضور این جوانان مصرفكننده كه بستری برای درآمدزایی ندارن علاوه بر جوان به خانوادهها فشار اقتصادی میاره و پدران و مادرانُ با دغدغههای روحی و روانی مواجه میكنه.
فصل اولُ هر روز هفته از شنبه تا چهارشنبه بشنوید. ضمنا میتونید از طریق سایت رادیو جوان و بخش آرشیو برنامهها این قسمت و قسمتهای دیگه رو دریافت كنید.
گوینده: هستی دخت توكل
گزارشگر: ناصر یوسفیان
تهیه كننده: علی نوبخت