خانواده درمانی اساس نجات فرد معتاد از اعتیاد است. فرد معتاد برای بهبود نیازمند حمایتهای همه جانبه خانواده، جامعه و تغییر رفتار اطرافیان است.
به دلایل متعدد آمار تولد نوزادان مبتلا به اوتیسم در دنیا در حال افزایش است 50 سال قبل، از هر 5000 تولد یك نفر مبتلا به اوتیسم بود ولی حالا از هر 42 تولید 1 نفر به اوتیسم مبتلاست.این آمار تكاندهنده را در برنامه "فصل اول" اول بهمن شنیدیم.
سنگ اندازی بعضی از خانواده ها در انتخاب همسر برای جوانان!
آلودگی و تعطیلی مقطعی و دیرهنگام مدارس معضلی است كه در هنگام تعطیلی ها خانواده ها با آن دست و پنجه نرم میكنند اما طبق تحقیقات مهمترین عاملی كه می تواند به كاهش آلودگی هوا كمك شایانی كند توسعه خطوط مترو و حمل و نقل عمومی است .
راه و روش صحیح و متناسب با آیین های مذهبی و ملی به نوعی اكتسابیه و این وظیفه خانواده ها و نهادهای آموزشیه كه از راههای موثر تشویقی اقدام به جهت دهی جوانان كنند.چهارشنبه 9 مرداد 98 "فصل اول" رو با موضوع سبك زندگی ایرانی و اسلامی بشنوید.
در برنامه "عصر من" 17 اردیبهشت تاثیر برگزاری نمایشگاه كتاب بر بالا بردن سرانه مطالعه كشور مورد بررسی قرار گرفت.یكی ازاساسی ترین نهادهای فرهنگ ساز در امر ترویج كتابخوانی خانواده است كه بابرپایی نمایشگاهها خانواده ها نیز ترغیب به بازدید شدند.
ارتباط با كتاب از شاخصه های توسعه یك كشور است. سهم سرانه مطالعه در كشور بسیار پایین است. خانواده ها و مسئولان باید نهضتی برای آشنایی كودكان و جوانان خود با كتاب ایجاد كنند و این كالای با ارزش را در سبد خانواده خود قرار دهند.
آموزش مهارت و حرفه و اصولا دوره های آموزشی كاربردی به بازنشستگان و خانواده ها، از بهترین راه های خدمت به این افراده . با آموزشِ مهندسیشده و برنامه ریزی آموزشی برای آینده، می شه شرایط مطلوبی برای حضور بازنشستگان در جامعه ایجاد كرد.
افرادی كه به هر دلیل دچار كم توانی یا ناتوانی میشوند نیازمند توجه ویژه و مراقبت های خاص هستند به ویژه خانواده های آنها؛ به عبارت دیگر توجه به معلولین بدون در نظر گرفتن حقوق و نیازها و دغدغه های خانواده ها امكان پذیر نیست.
شاید یكی از دغدغه های خانواده ها در ایام تابستان رفتن به سفر با كمترین هزینه و بهترین كیفیت باشد. این دغدغه برای خانواده های جوان جدی تر نمایان می شود چون در ابتدای كار زوجهای جوان متحمل هزینه های سنگین مراسم عقد و عروسی و ... هستند.
دكتر مریم اردبیلی، آینده پژوه و كارشناس حوزه خانواده، درباره ی آینده انقلاب اسلامی و حكمرانی آینده انقلاب اسلامی در گفتگو با برنامه «منحصربه فرد» اظهار كرد: تحول حكمرانی قاعدتاً باید در كاستی ها و خلاء ها اتفاق بیافتد.
برنامه "پرواز پروانه ها" مورخ دوم آذرماه به زندگی شهید مدافع حرم "فرشاد حسونی زاده" مدافع حرمین شهید بزرگوار پرداخته و با خانواده گرانقدرشان گفتگویی داشته.این شهید بزرگوار در هشت سال دفاع مقدس هم به ندای رهبر خود لبیك گفته بود.
گاهی اوقات در زنگی مشترك درك نكردن طرف مقابل و پیدا نكردن زبان مشترك میتواند منجر به دوری افراد خانواده و از هم گسیختگی در زنگی مشترك شود اما چگونه میتوان این درك متقابل را به وجود اورده و قلب ها را به هم نزدیك تر كرد."دایره"بررسی كرده.
خانواده بخش بنیادین یك جامعه محسوب می شه و فقر ریشه بسیاری از مشكل ها و آسیب هائیه كه متوجه نسل جوونه،یكشنبه 15 اردیبهشت 98 "فصل اول" رو با موضوع روز ارتباط فقر خانواده با بزهكاری در جوانان بشنوید.ما را از آرشیو رادیو جوان هم دنبال كنید.
در برنامه این هفته "پرواز پروانه ها" مورخ 21 اردیبهشت ماه سفری به استان مازندران و شهرستان بهشهر داشته و پای صحبت های خانواده شهید مفقودالاثر "سید سجاد خلیلی" خواهیم نشست تا با ابعاد شخصیتی و زندگی این شهید بزرگوار بیشتر آشنا بشویم.
برای حفظ و حراست از حرمت و ارزش و استحكام خانواده های ایرانی جای چه برنامه ها و سیاستهایی خالی است؟ این پرسش "برنامه فصل اول" 18تیرماه بود كه اسماعیلی كارشناس برنامه به آن پاسخ داد.مارا در آرشیو دنبال كنید.
در برخی موارد اتفاق میافتد كه در بین اعضای خانواده به دلائل مختلف اختلاف و كدورت به وجود میآید. شاید بهار فرصت مناسبی باشد برای برطرف كردن سوءتفاهم ها
دكتر زهره شفیعی، كارشناس ارشد مشاور خانواده و روانپزشك در گفتگو با برنامه «جمعمون جمعه» اظهار كرد: در نخست، خالی بستن یا همان دروغ گفتن،نشانه فرار هست، فرار از واقعیت ها و حتی فرار از خودشان است.
شاید بشه گفت كه بعد از خانواده، مدارس اولین پایگاه موثر برای آموزش زندگی جمعی و گروهی محسوب میشن و مدارس در تربیت نسل جوان نقش پررنگی دارن .امروز"فصل اول" رو با موضوع تشكل ها ، فعالیتهای گروهی و اردوهای پرورشی و تربیتی در مدارس بشنوید.