سرطان تیروئید عبارت است از رشد بیقاعده و كنترل نشده سلولهای غده تیروئید كه ممكنه به نواحی اطراف تیروئید و سایر قسمتهای بدن نیز گسترش پیدا كنه.
مهمترین ضرورت برداشتن تیروئید هنگامی است كه غده تیروئید دچار سرطان شده باشد. البته در مواردی كه حتی احتمال سرطان هم زیاد باشد، تیروئید باید برداشته شود.
تیروئید یك غده ی پروانه ای شكل است كه در قسمت تحتانی گردن قرار دارد.برنامه این هفته "جریان" به طور مفصل به بحث تیروئید و عوارض ناشی از بیماری آن پرداخت و با گفتگو با چند پزشك متخصص راهای درمان ان را مورد بررسی قرار داد.
هورمونهای تیروئیدی ارگانهای مختلفی را تحت تاثیر قرار میدهند، به همین دلیل كم كاری تیروئید و كمبود هورمونهای تیروئیدی علائم مختلفی را ایجاد میكند
سرطان زمانی شروع میشود كه سلولها در بدن شروع به رشد خارج از كنترل میكنند. سلول ها تقریباً در هر بخشی از بدن میتوانند تبدیل به سرطان شوند، و میتوانند به نواحی دیگر بدن گسترش یابد.
آدنوم سمی تیروئید، ندول غیر طبیعی از بافت تیروئید است (كه بصورت یك توده ظاهر میشود) كه بطور مداوم حتی زمانی كه مورد نیاز نیست، هورمونهای تیروئیدی تولید میكند.
متفورمین دارویی است كه بهصورت معمول برای كنترل دیابت نوع 2 استفاده میشود و میزان قند خون را تنظیم میكند. اما این دارو برای همه افراد نمیتواند كاركرد خود را داشته باشد و پزشكان باید در تجویز آن دقت ویژهای به خرج دهند.
برنامه «ساختمان پزشكان» رادیو جوان با دكتر حسین دلشاد فوق تخصص غدد و متابولیسم درباره تیروئید گفتگو كرد.
شنبه ها ساعت23:30
تیروئیدیت بیماری بوده كه توسط التهاب غدهی تیروئید مشخص میشود. سیب به غدهی تیروئید میتواند در قالب پركاری و یا كم كاری تیروئید ظاهر شود. هنگامیكه این غده ملتهب میشود، تیروئیدیت بروز میكند.
كم كاری تیروئید به این معنی بوده كه غده تیروئید شما به اندازه كافی هورمون تیروئید ترشح نمیكند.
بیماری كمكاری تیروئید، عارضهای است كه بدن دچار كمبود هورمون كافی تیروئید میباشد. از آنجا كه هدف اصلی هورمون تیروئید، انجام متابولیسم بدن است، در افراد مبتلا به این بیماری، نشانههای مرتبط با سوخت و ساز آهسته مشاهده میشود.
بالغ بر 10٪ از زنان ممكن است درجاتی از كمبود هورمون تیروئید داشته باشند. میزان شیوع كم كاری تیروئید، باورنكردنی است و میلیونها نفر از مردم در حال حاضر به این بیماری مبتلا هستند، اما از ابتلا خود به این بیماری آگاه نیستند.
تیروئید یكی از مهم ترین غدههای بدن است كه ترشحات اش تقریبا در همه مكانیسمهای بدن دخالت دارد و به همین خاطر وقتی كمكار یا پركار میشود علایم متنوعی را ایجاد میكند
غده تیروئید غده ای پروانهای شكل بوده و در قسمت عرضی حنجره، در جلوی گلو قرار دارد.
در برنامه پنجشنبه بیست و هفتم آبان در مورد تیروئیدیت ( التهاب تیروئید) صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر محمدرضا مهاجری تهرانی, فوق تخصص غدد و متابولیسم و دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران, خواهید شنید.
در برنامه شنبه بیست و نهم آبان درباره تیروئید كم كار صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر محمدرضا مهاجری تهرانی, فوق تخصص غدد و متابولیسم و دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران, خواهید شنید.
در برنامه یكشنبه سی ام آبان درباره پركاری تیروئید صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر محمدرضا مهاجری تهرانی, فوق تخصص غدد و متابولیسم و دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران, خواهید شنید.
در برنامه دوشنبه بیست و چهارم آبان درباره كم كاری تیروئید صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر محمدرضا مهاجری تهرانی, فوق تخصص غدد و متابولیسم و دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران, خواهید شنید.
در برنامه سه شنبه بیست و پنجم آبان درباره گره تیروئید صحیت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر محمدرضا مهاجری تهرانی, فوق تخصص غدد و متابولیسم و دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران, خواهید شنید.