display result search
مهمترین ضرورت برداشتن تیروئید هنگامی است كه غده تیروئید دچار سرطان شده باشد. البته در مواردی كه حتی احتمال سرطان هم زیاد باشد، تیروئید باید برداشته شود.
نحوه مراقبت و پیگیری پس از جراحی تیروئید با توجه به بیماری اولیه تیروئید تعیین میشود. پس لازم است كه پس از عمل، بیمار به صورت منظم برای معاینه و پیگیری به پزشك مراجعه كند. گاهی این مراجعهها باید تا پایان عمر ادامه یابد. مراقبت و پیگیریهای مختلفی پس از جراحی برداشتن تیروئید به عمل میآید كه شامل انواع آزمایشها و تصویربرداری است و بیمار باید دستورهای پزشك را دقیقا دنبال و در صورت نیاز به پزشك مراجعه كند.، در موارد مشخصی امكان پیشگیری از بزرگ شدن غده تیروئید وجود دارد. كمبود ید در رژیم غذایی به بزرگ شدن یكپارچه غده تیروئید منجر میشود. به این ترتیب مصرف نمك یددار مانع بزرگی غده تیروئید به دلیل كمبود ید میشود.
از سوی دیگر تابش اشعه رادیواكتیو به ناحیه گردن میتواند به سرطان غده تیروئید منجر شود كه معمولا به صورت ندول بروز میكند، ولی قرار گرفتن در معرض تابش اشعه رادیواكتیو نیز در شرایط استثنایی رخ میدهد.جراحی تیروئید غالبا عارضه درازمدتی بر جا نمیگذارد، اما اگر تمام تیروئید برداشته شود بیمار باید تا پایان عمر هورمون تیروئید مصرف كند. با این حال ممكن است عوارض ناخواستهای در حین جراحی پیش آید كه تقریبا همیشه خارج از اراده جراح رخ میدهد، چراكه هیچ جراحی به طور عمدی آسیبی به بیمار وارد نمیكند. مهمترین آسیب، صدمه به عصب تار صوتی و نیاز به مصرف دائم كلسیم است.