display result search

هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

دكتر حسن فدایی وكیل دادگستری و كارشناس حقوقی در برنامه زنده "قصه ما راست بود" رادیو جوان به اهمیت شكایت آفریقای جنوبی در مورد تجاوز اسرائیل به غزه پرداخت و نقش سازمان‌های بین‌المللی را مورد بررسی قرار داد.

دكتر حسن فدایی، كارشناس حقوقی و وكیل دادگستری در ویژه برنامه زنده «قصه ما راست بود» رادیو جوان، در مورد تجاوز اسرائیل به غزه اظهار كرد: آفریقای جنوبی شكایتی علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل كرد و این رژیم را در جایگاه متهم در دادگاه لاهه قرار داده است. این رژیم به عنوان یك رژیم سفاك و كودك كش شناخته می‌شود و از ابتدای تشكیلش بر مبنای اشغال و ولد نامشروع بوده است.

وی افزود: با وجود 7 دهه خسارت، تخریب، اذیت و آزار مردمان بی گناه فلسطین، هیچ مجازاتی برای اسرائیل تا كنون مشاهده نشده است. این اولین بار بود كه آفریقای جنوبی، ایجاد یك جبهه بین‌المللی علیه این رژیم را انجام داد. متأسفانه، سازمان ملل متحد به دست قدرت‌های چپاولگر و استعمارگر است و هرگاه شكایتی صورت بگیرد، آمریكا وتو می‌كند و موضوع بی‌نتیجه می‌ماند. شورای امنیت و سازمان ملل، آلات دست و ابزار آمریكا و اسرائیل هستند و به همین دلیل شكایت‌ها هیچ نتیجه‌ای نداشته‌اند.

حسن فدایی در ادامه خاطرنشان كرد: آفریقای جنوبی، خود از تبعیض نژادی رنج برده و این مشكلات را تحمل كرده است، این اقدام باعث صدور قطعنامه شد. طبق منشور ملل، سازمان باید موارد، اسناد و دادگاه‌ها را پیگیری كند. شورای امنیت اقدام نكرد و مجمع عمومی در نهایت قطعنامه را صادر كرد. پس از صدور قطعنامه، دادگاه لاهه به رسیدگی پرداخت و حكمی صادر كرد تا اسرائیل از نسل‌كشی و جنایات جنگی در برابر مردم غزه پرهیز كند. امیدواریم این جبهه بین‌المللی بتواند بستری برای ورود تمام كشورها و جوامع جهانی فراهم كند.

وی به عدم قادر نبودن همكاری كشورهای دیگر اشاره كرد و گفت: اگر دولت‌ها نتوانند همكاری كنند، باید افكار عمومی جهان را برانگیزانیم و آنها را تحت فشار قرار دهیم تا زمینه‌ای برای مشاركت، همكاری و توجه اصلی آمریكا به اسرائیل فراهم كنند؛ این دو كشور باید به مجازات خود برسند و خوشبختانه این زمینه آماده شده است.

وی در ادامه افزود: براساس تفسیر مقام معظم رهبری روز قدس امسال، متفاوت از سال‌های گذشته بود. امسال، نه تنها كشورهای اسلامی شركت كردند، بلكه كشورهای غیراسلامی نیز این روز بزرگ را ارج می‌نهند و بدون شك، این حركت جهانی به نتایج خوبی خواهد انجامید.

این وكیل دادگستری در خصوص چگونگی شكایت از كشور اسرائیل در زمینه بین الملل بیان كرد: در زمینه جرم، یك عنوان به نام صلاحیت رسیدگی داریم؛ به عنوان مثال، اگر جرمی در تهران رخ دهد، دادسرای محل وقوع جرم صلاحیت رسیدگی به آن را دارد. در خصوص ظلم و تجاوز رژیم صهیونیست به مردم فلسطین و غزه، با صلاحیت سرزمینی و با یك منطقه مواجه هستیم.

و به ایجاد یك جبهه بین المللی اشاره كرد: بستری كه الان فراهم شده و حكمی كه علیه اسرائیل صادر شده است، باید یك جبهه بین‌المللی ایجاد كند و درخواست صلاحیت جهانی را نمایند. یعنی در هر منطقه‌ای و در هر مجموعه‌ای كه هستند با این مجرم متجاوز مقابله كنند و طرح دعوا كنند. این یك بستری است كه كشورهای اسلامی باید از این حكم بهره‌برند. در خصوص كشور جمهوری اسلامی ما، سه اصل در قانون اساسی داریم كه بر اساس روابط صلح‌آمیز مدون شده است.

وی در پایان اضافه كرد: آخرین قانونی كه مجلس شورای اسلامی تصویب كرده است و ریاست جمهور طبق اصل 123 قانون اساسی باید به سازمان‌ها، بحث اقدام خصمانه علیه رژیم‌هایی بود كه صلح و امنیت را دچار اشكال كردند. بنابراین، بر اساس این قوانین، می‌توانیم بنیانگذار این بحث‌های صلاحیت جهانی و منطقه‌ای باشیم، ابتكار عمل را بدست بگیریم و وارد مرحله جدیدی از جبهه‌گیری علیه اسرائیل شویم، نه تنها اسرائیل بلكه هم دستان آنها و آنانی كه معاونت و حمایت می‌كنند.!

مرتبط با این خبر

  •  اینجا با لیگاند آشنا می‌شوید!

  • آشنایی با پادكست داستانی سریالی سیپینس

  • راه‌های جلوگیری از قفل و خالی‌كردن زانو

  • برنامه ورزشی زنده «دو آتیشه» در هفته پایانی لیگ برتر

  • دبیر دومین رویداد ملی پادكست فارسی منصوب شد

  • رسیدگی به مشكلات مردم از خصوصیات بارز شهید آل هاشم بود

  • افزایش چشمگیر تعاملات سیاسی و اقتصادی در سطح جهان

  • حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع شهدای خدمت

  • اقدامات او برگ زرینی در تاریخ ایران است

  • شهید آیت الله رئیسی در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شد