display result search
دكتر منصوری، معاون اسناد و كتابخانه مركز اسناد انقلاب اسلامی، در ویژه برنامه " در مسیر انقلاب" به اهمیت ورود امام خمینی به ایران و تاثیرات جهانی آن پرداخت و نقش دولتهای خارجی در جلوگیری از این اتفاق را بررسی كرد.
دكتر منصوری معاون اسناد و كتابخانه مركز اسناد انقلاب اسلامی با گزارشگر رادیو جوان در مركز اسناد انقلاب اسلامی در خصوص شاخص ترین اتفاقات روز 13 بهمن 57 عنوان كرد: در 13 بهمن سال 1357، مسئله بسیار مهم، بازتاب جهانی ورود امام خمینی «ره» بود، در واقع در این روز تمام بحث دیپلمات های مقیم ایران این بود كه در ایران چه خبر است و چه خواهد شد. و حرف شان این بود كه تمام تلاش خودشان را كردند كه امام خمینی «ره» وارد ایران نشود كه دولت بتواند سرپا و سركار بماند، بتواند حرف خود را به كرسی بنشاند و مانع ورود امام خمینی «ره» شود.
وی در ادامه افزود: ژنرال هایزر، معاون فرماندهی ناتو وقتی به نمایندگی از دولت های اروپایی و آمریكا به ایران آمد و در روز سیزدهم بهمن 57 یك جلسه فوق العاده در ارتش برگزار می كند، در خصوص اوضاع مطلع می شود و سران ارتش هم می گویند ما نمی دانیم چه كار باید كنیم! هایرز در خاطرات خود می گوید؛ بعد از آمدن به ایران به اندازه ای روحیه سران ارتش ضعیف شده بود كه بیش از یك شكست بزرگ نظامی بود. چندین روزنامه در كشورهای اطراف در روز 13 بهمن 1357 نوشتند كه باید شاه را تمام شده و انقلاب را پیروز بدانیم. در پاكستان تقریبا از 13 بهمن دولت و رسانه هایشان انقلاب را پیروز می دانستند و اولین كشوری بود كه دولت جدید و انقلاب اسلامی را به رسمیت شناخت.
دكتر منصوری معاون اسناد و كتابخانه مركز اسناد انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان كرد: در این روز، مسئله اینكه سرنوشت ما با آمریكا چه می شود، مهم ترین سؤال بود كه آیا آمریكا اجازه می دهد كه رژیم شاه سرنگون شود یا خیر ؟! آیا دخالت نظامی و لشكركشی می كند؟! شوری رسما یك اطلاعیه تند و تیز خطاب به آمریكا داد كه مبادا از اوضاع ایران سؤ استفاده كنید. دو طرف به نوعی همدیگر را تهدید كردند، لذا آمریكایی ها فكر می كردند كه اگر حكومت شاه ثابت شود قطعا شوروی به ایران حمله می كند، همانطور كه افغانستان را 8 ماه قبل از آن گرفته بود.