display result search
اكثر كلاهبرداریهای اینترنتی با سیمكارتهای مفقودی و یا كارتهای عابر بانك گمشده بالاخص آن دسته كه رمز در كنار آنها بوده و فرد با اهمالكاری و كمتوجهی به دنبال پیگیری نبوده است صورت میگیرد.
اكثر كلاهبرداریهای اینترنتی با سیمكارتهای مفقودی و یا كارتهای عابر بانك گمشده بالاخص آن دسته كه رمز در كنار آنها بوده و فرد با اهمالكاری و كمتوجهی به دنبال پیگیری نبوده است صورت میگیرد و پس از سوءاستفاده مجرمان، ابزار بیاطلاعی از كارت خود میكنند!
سرهنگ علی اكبر قرایی پور (رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی) در برنامه "یك پرونده یك روایت" (بررسی و بازخوانی پروندههای جرم و جنایت) ضمن اشاره به گسترش معضل و آسیب فیشینگ و كلاهبرداریهای اسكیمری اظهار كرد: در اوایل تیر ماه سال جاری، برخی از شهروندان مشهدی با ارائه شكایات متعدد با پلیس فتا تماس حاصل كردند مبنی بر كلاهبرداری توسط سایتهای معتبر و فعال در كشور كه خدمات خرید و فروش ارائه میكنند. در این راستا و با بررسیهای اولیه متوجه شدیم كه این سایتها با فروش وسایلی از جمله مبلمان اقدام به كلاهبرداری از افراد مختلف میكنند. بدان معنا كه در فرایند خرید انجام شده؛ مبلغی به عنوان پیشپرداخت به حسابی كه از سوی فروشنده اعلام میشود توسط خریدار واریز میگردد در حالی كه پشت پرده این فروش كلاهبرداری است و همین روند منجر به شكایتهای بسیاری از سوی شهروندان در این حوزه شد.
وی ادامه داد: متهم اصلی این پرونده، فردی 40 ساله و دارای مدرك فوق دیپلم رشته گرافیك است كه پیشتر در عرصه هنر؛ مجسمهسازی، طراحی فرش، گچبری، نقاشی و... فعالیت داشته است و علت اصلی ورود به كلاهبرداری را خرج بالای زندگی و درآمد پایین خود عنوان میكند!
متهم این پرونده با اشاره به نحوه ورود خود به عرصه كلاهبرداری گفت: نخستین باری كه به فكر كلاهبرداری افتادم زمانی بود كه برای درمان دندان به یكی از مناطق پایینشهر رفته بودم و منتظر دوستم برای مراجعه به دندانپزشكی بودم و فردی با نزدیك شدن به من گفت میخواهی كار كنی؟! وقتی با تعجب گفتم چه كاری؟ من منتظر كسی هستم! گفت كه شما آگهی فروش كالایی كه من میگویم را در سایتها بگذار فقط توجه داشته باش كه باید حتماً برای این فروش بیعانه دریافت كنی! باقی با من... اول درست متوجه نشدم؛ اما وقتی از دندانپزشكی برگشتم؛ كنجكاو شدم و با پرس و جو متوجه شدن در آن منطقه كار اكثریت همین است.
این متهم ادامه داد: از آنجایی كه مدتی تحت فشار مالی بودم، وسوسه شدم كه این كار را امتحان كنم. گوشی و سیم كارت را با مبلغی پایین خریدم و چون خیلی عذاب وجدان داشتم، چند روزی طول كشید تا با خودم كنار آمدم كه دست به كلاهبرداری و فروش اجناس و كالاهایی كه وجود خارجی ندارند بزنم چرا كه در این كار باید آگهی فروش كالا را با تصاویر از پیش تعیین شده در سایتهای مختلف میگذاشتم و پس از سفارش خریدار از وی درخواست بیعانه میكردم و با دریافت آن سیم كارت را خاموش میكردم.
وی همچنین گفت: در ابتدای امر با مسئله آشنا نبودم و درست نمیدانستم باید چه كنم. چند بار به محل تحویل گوشی و سیم كارت رفتم؛ اما هیچكدام از آن افراد را پیدا نكردم. نهایتاً فردی پیدا شد كه در ازای آموزش كلاهبرداری مبلغی را از من دریافت كرد و از آن جایی كه بدهی 8 میلیون تومانی داشتم از همان روز؛ اولین آگهی را درج و با دریافت بیعانه برای خرج آن از عابر بانك استفاده كردم؛ اما متوجه شدم كه به محض واریز وجه، پول توسط فرد دیگری از كارت برداشت و كارت سوزانده شده است.
این متهم در ادامه افزود: با توجه به فشارهای مالی زیاد و بدهی، این كار را ادامه دادم تا نهایتاً توانستم بیعانهها را در كارت دیگری واریز و آنها را برداشت كنم به این ترتیب؛ بدهی و اجاره خانه را پرداخت كردم و برای مدتی متوقف شدم و به كارهای هنری خودم پرداختم تا زمانی كه باز كارم كساد شد و مجبور شدم بار دیگر انتشار آگهیها را آغاز كنم هرچند كه شرایط روحی و روانی نامساعدی داشتم مجبور به ادامه شدم تا اینكه نهایتاً گرفتار پلیس شدم.
رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی با اشاره به این قبیل جرائم اظهار كرد: اكثر كلاهبرداریهای اینترنتی با سیمكارتهای مفقودی و یا كارتهای عابر بانك گمشده بالاخص آن دسته كه رمز در كنار آنها بوده و فرد با اهمالكاری و كمتوجهی به دنبال پیگیری نبوده است صورت میگیرد و پس از سوءاستفاده مجرمان، ابزار بیاطلاعی از كارت خود میكنند!