display result search

هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

حجت اسلام علی آقابابا كارشناس مذهبی درباره معیارهای دوست خوب در برنامه «شب عزیز» رادیو جوان گفتگو كرد.


این كارشناس مذهبی با اشاره به سوره مجادله آیه 22 بیان كرد:«لا تَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْیَوْمِ الْآخِرِ یُوادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ كانُوا آباءَهُمْ أَوْ أَبْناءَهُمْ أَوْ إِخْوانَهُمْ أَوْ عَشِیرَتَهُمْ أُولئِكَ كَتَبَ فِی قُلُوبِهِمُ الْإِیمانَ وَ أَیَّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ وَ یُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدِینَ فِیها رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ أُولئِكَ حِزْبُ اللَّهِ أَلا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» این آیه می فرماید؛ با كسانی دوست شوید كه به خدا و روز قیامت ایمان دارند، این ها كسانی هستند كه خدا از آنها خشنود است و آنها هم از خدا خشنود هستند. این ها به حقیقت، حزب خدا هستند و بدانید كه حزب خدا رستگاران عالم هستند.

این كارشناس مذهبی خاطرنشان كرد:بحث رفیق، دوست، رفاقت است، با چه كسانی همنشین شویم؟ با چه كسانی نشست و برخاست داشته باشیم؟ اینجاست كه سعدی شیرازی می فرمایند: همنشین تو از تو به باید، تا تو را عقل ‌و دین بیافزاید.

حجت اسلام علی آقابابا عنوان كرد: رفیق خوب؛ انبیاء، شهدا، صدیقان و صالحان هستند و رفیق های دنیوی هم باید با همین خصلت ها گزینش بشوند. در سوره مباركه نساء آیه 69 آمده است:«حَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِیقًا:اینان نیكو رفیقانی هستند.» در قرآن یكی از مهم ترین عوامل گمراهی و انحراف را رفیق بد بیان كرده است كه در سوره مباركه فرقان آیه 29 آمده است: لَقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّكْرِ: دوست بد مرا گمراه كرد.

وی ادامه داد: به طور كلی اسلام برای دوستی و انتخاب دوست، سفارشات خیلی زیادی دارد. دوستی با افرادی را تشویق می‌كند كه آدم های صالحی هستند و همچنین اسلام از دوستی با افرادی كه بد و منحرف هستند، نهی می كند. از پیامبر(ص) سؤال كردند كه بهترین دوست چه كسی است؟ با چه كسی رفاقت كنیم؟ حضرت فرمودند: كسی كه دیدنش شما را به یاد خدا اندازد و گفتارش بر دانش شما بیفزاید و كردارش شما را به آخرت تشویق كند.

علی آقابابا با اشاره به حدیثی از امام رضا درباره دوست خوب افزود: «امام رضا(ع) فرمودند: تنهایی از رفیق بد بهتر است.» پس در نتیجه باید دقت كنیم با چه كسانی نشست و برخاست می كنیم و با چه كسی رفاقت كنیم. دوست خوب باید یاد خدا را برای ما زنده كند، دوست خوب فقط در مسائل معنوی نیست، بلكه باعث رشد و ارتقای ما باشد و معایب ما را گوشزد كند.


حجت اسلام آقابابا، با اشاره به حدیث امام صادق(ع) در كتاب بحار الانوار جلد75ص238 بیان كرد: دوستان صمیمی كه به آدم وابسته و نزدیك هستند، سه قسمت هستند. اول؛ كسی كه مانند غذا از لوازم ضروری زندگی به حساب می آید و در همه ی حالات ، آدمی به وی نیاز دارد او رفیق عاقل است. دوم؛ كسی كه وجود او برای انسان به منزله ی یك بیماری مزاحم و رنج آور است و او رفیق احمق است. سوم ، رفیقی است كه وجود نافعش به منزله ی داروی شفا بخش و ضدّ بیماری است و او رفیق “لبیب” یعنی روشنفكر بسیار عاقل است.

علی آقا بابا در ادامه اضافه كرد: پیامبر(ص) فرمودند؛ آدمی بر آئین دوست خود است. پس هر یك از ما باید مراقب باشیم كه با چه كسانی دوست می شویم، در نتیجه دوست خوب باعث می شود در دین و آئین ما اثر گذار باشد.

مرتبط با این خبر

  •  اینجا با لیگاند آشنا می‌شوید!

  • آشنایی با پادكست داستانی سریالی سیپینس

  • راه‌های جلوگیری از قفل و خالی‌كردن زانو

  • برنامه ورزشی زنده «دو آتیشه» در هفته پایانی لیگ برتر

  • دبیر دومین رویداد ملی پادكست فارسی منصوب شد

  • رسیدگی به مشكلات مردم از خصوصیات بارز شهید آل هاشم بود

  • افزایش چشمگیر تعاملات سیاسی و اقتصادی در سطح جهان

  • حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع شهدای خدمت

  • اقدامات او برگ زرینی در تاریخ ایران است

  • شهید آیت الله رئیسی در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شد