display result search

هر روز از ساعت 6:30 - 8:30 - 13:30 - 18:30 به مدت متغیر

تهیه‌كننده برنامه «خانه پدری» از معرفی هیات‌های 50 سال به بالا در این برنامه كه قدمت بیشتر آن‌ها به 200 سال می‌رسد، سخن گفت.

فاطمه شهبندی تهیه‌كننده برنامه «خانه پدری» كه در ایام محرم از رادیو جوان پخش می‌شود در توضیحاتی از این برنامه به خبرنگار مهر بیان كرد: این برنامه یك مستند گزارشی است كه از ابتدای محرم هر روز ساعت 14:45 روی آنتن شبكه جوان رفته است و تا دهم محرم ادامه دارد و ما در آن سراغ هیأت هایی رفته‌ایم كه سابقه فعالیت‌شان بیش از 50 سال است و اكثراً هم تا 200 سال سابقه هم می‌رسند.

شهبندی درباره چگونگی پرداختن به این ایده اظهار كرد: ابتدا شبكه درباره این سوژه اعلام نیاز كرد و من هم اعلام آمادگی كردم. ما در این برنامه تاریخ تكیه داری، هیأت‌ها و سینه‌زنی را مرور می‌كنیم، همچنین آدابی مثل چهارپایه خوانی را یادآوری كرده‌ایم.

این تهیه كننده اضافه كرد: ما در برنامه به نقش مؤثر جوان‌ها و نوجوانان پرداخته‌ایم و سراغ هیأت‌هایی رفته‌ایم كه حتی گرداننده‌اش نوجوانان بوده‌اند، بیشترین فعالیت‌ها در هیأت با آنها بوده است و مسئولیت‌های مهمی به آنها سپرده شده است.

شهبندی درباره پژوهش نسبت به این هیأت‌های 50 سال به بالا عنوان كرد: قطعاً ساخت چنین برنامه‌ای نیاز به پژوهش دارد و از آنجایی كه ما نوعی كمبود وقت داشتیم، من سعی كردم از دوستانی كه در این حوزه فعالیت داشتند مشورت بگیرم. خدا را شكر در همین ایام خودم هم توانسته‌ام به این هیأت‌ها بروم و در جریان چگونگی برگزاری آنها باشم.

تهیه‌كننده «خانه پدری» در بخش دیگر با اشاره به عزاداری‌های این سال‌ها در برخی هیأت‌ها یادآور شد: ما در حال حاضر فرم‌های جدیدی از سینه‌زنی و عزاداری را به ویژه در میان جوانان می‌بینیم كه شاید خیلی از آنها در شأن امام حسین (ع) نباشد و در آن عزاداری‌های سنتی ما هم نبوده است. سعی ما در برنامه این است كه آن فرم‌های اصیل عزاداری كه داشته‌ایم را معرفی كنیم كه بسیار هم جذابیت دارند.

وی به چند نمونه از این هیأت‌ها اشاره و بیان كرد: سراغ حسینیه بزازها رفته‌ایم كه قدمت آن به 140 سال می‌رسد، تكیه سادات اخوی رفته‌ایم كه در آن صرفاً برای خانم‌ها عزاداری برگزار می‌شود و برخی المان‌های آن از دوران گذشته هنوز به جا مانده است. به تكیه‌های دربند و دركه می‌پردازیم كه آن‌ها هم بیشتر از صد سال قدمت دارند و هنوز هم از پرچم‌های قدیمی و آداب و رسوم‌های سنتی استفاده می‌كنند.

شهبندی در پایان بیان كرد: نكته جالب این است كه با رفتن به این هیأت‌ها مشخص می‌شود در تهران هم مراسم نخل گردانی بوده و طی آن آئینی به اسم سنگ زنی كه همراه و هماهنگ با سینه زنی انجام می‌شده نیز برگزار می‌كرده‌اند. همچنین باید گفت اكثر این تكیه‌ها كه قدمت شأن تا حدود 200 سال می‌رسیده محل برگزاری تعزیه بودند.

مرتبط با این خبر

  •  اینجا با لیگاند آشنا می‌شوید!

  • آشنایی با پادكست داستانی سریالی سیپینس

  • راه‌های جلوگیری از قفل و خالی‌كردن زانو

  • برنامه ورزشی زنده «دو آتیشه» در هفته پایانی لیگ برتر

  • دبیر دومین رویداد ملی پادكست فارسی منصوب شد

  • رسیدگی به مشكلات مردم از خصوصیات بارز شهید آل هاشم بود

  • افزایش چشمگیر تعاملات سیاسی و اقتصادی در سطح جهان

  • حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع شهدای خدمت

  • اقدامات او برگ زرینی در تاریخ ایران است

  • شهید آیت الله رئیسی در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شد