display result search

شنبه تا سه شنبه از ساعت 20:00 به مدت 30 دقیقه

برنامه «شیفت خلوت» رادیو جوان با دكتر محمدحسن ابوالحسنی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی گفتگو كرد.

دكتر محمدحسن ابوالحسنی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در برنامه «شیفت خلوت» رادیو جوان اظهار كرد: از لحاظ علمی غذا باید دو تا خصوصیت داشته باشد تا ما به آن غذای سالم بگوییم. از جمله این خصوصیت ها؛ كفایت تغذیه، تعادل و تنوع است. كفایت تغذیه علمی، یعنی انرژی مورد نیاز را به اندازه كافی به بدن ما برساند. برفرض مثال؛ ماشین بدن ما 2500 واحد انرژی در 24 ساعت برای ادامه حركتش، نیاز دارد و معمولا این واحد كیلو كالریست، كه ما همان مقدار نیاز را به بدن برسانیم.

محمدحسن ابوالحسنی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه اضافه كرد: تنوع و تعادل به زبان علمی اینكه اگر ما یك ماشین باشیم؛ این ماشین به یك مقدار معینی در 24 ساعت، سوخت نیاز دارد. اما بر خلاف ماشین، سوخت بدن برای ادامه حركت فقط یك نوع نیست. پنج گروه مختلف سوخت وجود دارد كه ما باید به اندازه از این ها استفاده كنیم. مثلا؛ به پمپ بنزنین می رویم و مقدار این سوخت، باید بنزین معمولی، نفت، گاز، سوپر و گازوئیل باشد و در عالم واقع سوخت بدن ما شامل؛ گروه نان و غلات، گروه پروتئین ها،. گروه میوه و سبزیجات، گروه شیر و لبنیات و گروه قندها و چربی ها می شود. در واقع افراد باید از همه این گروه ها به اندازه استفاده كند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در برنامه شیفت خلوت رادیو جوان اشاره كرد: اگر شخصی وزنش 70 كیلوگرم باشد و 2000 كیلو كالری انرژی لازم داشته باشد، حق ندارد كه تمامی انرژی خود را فقط از گروه پروتئین ها بگیرد. مانند افرادی كه گیاهخوار هستند و فقط از گروه میوه و سبزیجات استفاده می كنند و به تنهایی از یك گروه استفاده كردن، درست نخواهد بود.

محمد حسن ابوالحسنی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی درباره رژیم كتوژنیك در برنامه شیفت خلوت رادیو جوان توضیح داد: رژیم كتوژنیك یك رژیم درمانی است و برای مخاطبان خاص در موارد خاص و زمان محدود، رژیم كتوژنیك را به عنوان درمان تجویز می كنیم. رژیم كتوژنیك برای همه شامل نخواهد شد و همچنین این رژیم مورد تأیید همه افراد نیست. متأسفانه امروزه این رژیم در سطح جامعه باب شده است؛ ممكن كه شخص بعد از این رژیم ده كیلو وزن كم كند ولی بلافاصله این وزن برمی گردد و ضمن اینكه به بدن آسیب خواهد رساند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی بیان كرد: اشكال فست فود اینكه مقدار كالری زیادی را از گروه نادرست به ما می رساند و عموما فست فودها، مملو از چربی های اشباع هستند. ضمن اینكه گروه چربی، گروهی است كه ما خیلی نمی خواهیم منبع اصلی تأمین انرژی ما باشد، لذا خود این گروه چربی ها زیر مجموعه ها دارد؛ چربی های اشباع و غیر اشباع است.

وی ادامه داد: بهترین راه برای تهیه فست فودها در منزل، كنترل گروه مضر اصلی است كه شامل گروه چربی های اشباع می شود. بهتر است كه فست فود را از موادی كه دارای سلامت است و به جای سوسیس و كالباس از گوشت های تازه استفاده كنیم و همچنین از پیتزاهای خانگی استفاده نمائیم. لذا پنیر پیتزا نیز دارای چربی اشباع است و سعی كنیم میزان این پنیر تا حد ممكن كم كنیم یا از موادی استفاده كنیم كه دارای ضرر كمتری باشد.

محمد حسن ابوالحسنی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان خاطرنشان كرد: فست فودها غیر از چربی های اشباع؛ بعضا موادی مانند، سوسیس و كالباس ها دارای مواد افزودنی و نگهدارنده هستند كه این ها از نظر ما تركیبات نیترو هستند و تركیبات نیترو سر دسته مواد خوراكی سرطان زاست. غیر از بحث چربی های اشباع، تركیبات «نیترو» است كه در بدن تبدیل به «نیتریت»می شود و نیتریت ها جزء سرطان زاهای شناخته شده در مواد غذایی نیز هستند.

مرتبط با این خبر

  • از خود گذشتگی كادر درمان برای سلامت انسان ها

  • ضرورت استفاده ضدآفتاب در تمام فصول

  • پایش سلامت تمامی افراد ناوگروه 86 قبل از اعزام به سفر

  • انجام ‌چندین عمل پزشكی در بیمارستان تخصصی ناوگروه 86

  • ناكارآمدی شركت های خصوصی در پرداخت دستمزد نیروهای خدماتی

  • راهكارهای محافظت از حنجره و تقویت تارهای صوتی

  • باتری قلبی برای چه بیمارانی بكار می رود؟

  • مراقبت های مبتلایان دیابت برای پیشگیری از ایجاد زخم دیابتی

  • اهدای خون باعث پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی می شود

  • شادی محصول برنامه ریزی، توان و تلاش است