display result search
بعد از عمل تا چند روزی ممكن است اشتهای شما كاهش یابد و احساس تلخی در دهان داشته باشید ولی شما باید بهر صورت رژیم مناسب و كافی را برای بهبود هرچه سریع تر دریافت كنید. مصرف چربی را در رژیم غذایی محدود كنید و بهتر است كل چربی كه در پخت و پز روزانه استفاده می كنید حداكثر 6 قاشق چایخوری باشد و بهتر است از روغن های كاندلا، كنجد، زیتون و هسته انگور استفاده كنید و تا حد امكان از مصرف روغن حیوانی، روغن نباتی و كره پرهیز نمایید. بهتر است مواد غذایی را آب پز یا كباب كنید و از سرخ كردن آنها اجتناب كنید. روزانه مقادیر زیادی سبزیجات و میوه های تازه مصرف كنید. سبزیجاتی مانند كلم بروكلی، اسفناج، كاهو، هویج، كدوحلوایی مناسبترند.
مصرف نان غلات كامل، حبوبات، برنج قهوه ای و جو و مغزها مثل گردو، فندق، پسته. البته به صورت خام مفید است و مصرف نان سفید، برنج سفید، شیرینی را كاهش دهید.
شما می توانید محصولات لبنی كم چرب مانند شیر و خامه 1%، ماست و پنیر كم چرب مصرف كنید. مصرف گوشت قرمز را به حداكثر هفته ای 2 بار كاهش دهید ولی شما می توانید بجای آن از گوشت سفید مانند مرغ (البته بدون پوست)، ماهی، میگو، بلدرچین، شترمرغ، استفاده كنید. مصرف ماهی حداقل 2 بار در هفته مخصوصاً ماهی های چرب مانند قزل آلا بسیار مفید است چون حاوی مقادیر زیادی امگا 3 می باشد كه می تواند كلسترول خون شما را كاهش دهد.
از آنجایی كه اكثر بیماران بعد از عمل بی اشتها هستند و نیز مشكلات گوارشی دارند بهتر است بجای مصرف 3 وعده غذایی، غذاها را به حجم های كمتر تقسیم كرده و 5 تا 6 وعده مصرف كنید.
مصرف نمك را به حداكثر روزانه یك قاشق چایخوری محدود كنید.
مصرف كافئین را به دو فنجان در روز محدود كنید احساس خستگی و ضعف بعد از جراحی كاملاً طبیعی است. فعالیت خود را از پیاده روی حدود 20 دقیقه آغاز كنید و به تدریج تا یك ساعت افزایش دهید و به تدریج 2 تا 3 بار در روز اینكار را انجام دهید.
شما می توانید فعالیت های ساده روزانه مثل خرید را انجام دهید ولی فعالیت های سنگین تر مثل جاروزدن، زمین شویی، بلندكردن اجسام سنگین تر از 5 كیلوگرم، هل دادن یا كشیدن اجسام سنگین و كارهای كشاورزی در 3 ماه اول برای شما ممنوع است و بعد از آن باید جراح به شما اجازه دهد.