display result search
در برنامه ی پنجشنبه اول مهرماه, در مورد سرطان مجرای صفراوی صحبت میكنیم. گزارش این برنامه نبض رو از مطب دكتر محمد فتوحی, آنكولوژیست, خواهید شنید.
سرطان كیسه صفرا در زنان شایعتر از مردان است با حدود 7 نفر از 10 نفر در زنان تشخیص داده می شود. آن در افراد مسن، به خصوص افراد بالای 70 سال سن شایع تر است.
هرچند علت این بیماری به طور دقیق مشخص نیست اما متخصصان معتقدند جهش یافتن DNAسلولهای سالم كیسه صفرا می تواند عامل بروز این سرطان باشد.این جهش باعث می شود سلولها بدون كنترل رشد كرده و ادامه حیات دهند.تجمع سلولها به غده تبدیل شده و به قسمت های دیگر گسترش پیدا می كند.
در مراحل اولیه، سرطان كیسه صفرا بدون علامت است این به آن معنی است كه می تواند در مراحل پیشرفته تشخیص داده شود. نشانه هایی كه در مراحل بعد رخ می دهد عبارتند از:
درد شكم (معده)
داشتن احساس بیماری
یرقان ( زردی پوست و سفیدی چشم )
این علائم می تواند به تعدادی از بیماری های دیگر غیر از سرطان كیسه صفرا مرتبط باشد با این حال، اگر شما این نشانه ها را دارید باید با پزشك خود در میان بگذارید سایر علائم احتمالی سرطان كیسه صفرا می تواند شامل از دست دادن اشتها، كاهش وزن غیر قابل توضیح و معده متورم باشد.
معاینه فیزیكی برای تشخیص سرطان كیسه صفرا
اگر شما هر گونه علائم یا نشانه ای كه نشان دهد شما ممكن است دارای سرطان كیسه صفرا باشید باید به دكتر جراح عمومی مراجعه تا یك تاریخچه كامل پزشكی همراه با عوامل خطر را چك كند.
دكتر شما یك معاینه برای نشانه ای از سرطان كیسه صفرا و سایر مشكلات سلامتی و یك آزمون كه عمدتاً بر روی شكم تمركز خواهد كرد برای بررسی هر توده، حساس به لمس و یا تجمع مایع انجام می دهد. پوست و قسمت سفید چشم برای زردی (رنگ زرد) بررسی خواهد شد گاهی اوقات، سرطان كیسه صفرا به غدد لنفاوی گسترش یافته و باعث یك توده می شود كه می تواند در زیر پوست احساس شود. غدد لنفاوی بالای ترقوه و در چندین مكان دیگر به دقت بررسی می شود.