display result search

شنبه تا چهارشنبه از ساعت 15:00 به مدت 45 دقیقه

یكی از امكانات متاورس كه معنای فراجهان را در خود دارد، این است كه حضور كاربران در دنیای مجازی از طریق آواتار سه بعدی را فراهم می‌كند.

خانم دكتر نصیری در گفت‌وگو با برنامه كافه رادیو درباره این قابلیت، گفت: «یكی از قابلیت‌های متاورس این است كه ما به نسخه دیجیتال خود دسترسی پیدا می‌كنیم.

این موضوع دلهره‌آور و هیجان‌انگیز است و چون برایمان ناشناخته است، ممكن است وحشتناك هم باشد.»

وی ادامه داد: «سال‌های قبل آقای مارشال مك‌لوهان نظریه داد و گفت «رسانه پیام است». یعنی همین گوشی كه دست ماست یك فرهنگ و یك رفتار را با خود می‌آورد.

متاورس نیز یك فرهنگی را با خودش خواهد آورد و چون مبتنی بر هوش مصنوعی است، می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.

یعنی مثل بقیه تحولات، نقاط مثبت و منفی در خود دارد و اگر بشر به آن پختگی رفتاری رسیده باشد، می‌تواند در حوزه‌های كارآفرینی، بهداشت و درمان و فرهنگی از آن استفاده كند. همچنین در مصرف انرژی و بالا بردن بهره‌وری كمك‌كننده باشد.

اما سویه‌های منفی هم دارد و كلاهبرداری‌های مبتنی بر این موضوعات می‌تواند اتفاق بیفتد، اما در عین حال می‌تواند به ما كمك كند.»

نصیری گفت: «مقام معظم رهبری نیز در آخرین سخنرانی‌شان، درباره هوش مصنوعی و اینكه ما باید اقداماتی در این زمینه انجام بدهیم، صحبت كردند.

این نشان می‌دهد كه كشورهای مختلف از جمله خود ما باید در حوزه هوش مصنوعی ورود جدی داشته باشیم و از این قافله عقب نمانیم.»

وی در پایان گفت: «الان هم كه دنیای سیاست‌گذاری و مدیریت است و دوره منع كردن گذشته است.

نكته اصلی اینجاست كه معمولاً ما بعد از تخریب، برای مشكلات فكر می‌كنیم. متاسفانه در حوزه‌های مختلف و ورود دستاوردهای مهم به كشور این نكته را داشتیم و اگر بخواهیم دوباره اتفاقات گذشته را تجربه كنیم، به نظر می‌آید كه پختگی سیاستگذاری نداشتیم.

باید به سمتی برویم كه از آن استفاده حداكثری كه می‌تواند دیپلماسی فرهنگی بین كشورها را تقویت كند، داشته باشیم.»

مرتبط با این خبر

  • مروری بر برنامه های زنده یاد مهران دوستی

  • مروری بر كافه رادیو های گذشته این هفته ویژه عید مبعث