display result search

پنج شنبه ها از ساعت 21:00 به مدت 45 دقیقه

محمد سرشار گفت:مهم این نیست كه منبع خبری چه كسی است. مهم این است كه بتوانیم شایعه‌ را راستی‌آزمایی كنیم. موارد متعددی از همین چهره‌ها می‌شناسم كه بعدها عذرخواهی كردند و گفتند كه بر مبنای خبرهای جعلی فریب خوردند و در آن لحظه واكنش نشان دادند

محمد سرشار، نویسنده و مدیر سابق شبكه «كودك» در برنامه «سینماچی» رادیو جوان در پاسخ به این سوال كه دلیل فاصله سلبریتی‌ها از حاكمیت چیست، گفت: به تاریخ كه نگاه می‌كنید، هنرمندان نقش موثری در فرایندهای اجتماعی داشتند و در فرایندهای اجتماعی پیشتاز بودند. اتفاقی كه در ایران افتاده این بوده كه هنرمندان به جای اینكه در این فرایندها پیشتاز باشند، به فریب خوردگان ترول‌ها، ربات‌ها و جریان‌های جعلی رسانه‌ای تبدیل شدند.

سرشار ادامه داد: این جریان‌ها در نزدیكی برخی از هنرمندان تریبون‌دار، فضایی را ایجاد كردند كه با واقعیت جامعه منطبق نیست. یعنی توهمی را برای سلبریتی‌ها ایجاد كردند و دردمندی آن‌ها را در حوزه‌هایی به صدا درآوردند كه آن حوزه‌ها درد‌های جامعه نیست‌.

این نویسنده گفت: مشكل اصلی این است كه این بزرگواران در زیر باد كولرها و در خانه‌های امن‌شان نشستند و درباره مسائلی نظر می‌دهند كه از واقعیت آن خبر ندارند. با این سلبریتی‌ها باید وسط میدان رفت و مشاهده كرد كه آنچه كه اتفاق می‌افتد با آنچه كه ادعا‌ می‌كنند، چقدر تطبیق دارد. آیا آنچه كه اتفاق افتاده، درد جامعه است؟ یا عده‌ای هستند كه از این وضعیت ناامنی سوء‌استفاده می‌كنند.

وی درباره نحو ادبیات برخی از سلبریتی‌ها با مسئولان كشوری افزود: متاسفانه رفتار برخی از افراد كه صاحب تریبون هستند، شبیه مسافران هتل شده است. انگار كشور محل زندگی آن‌ها نیست، مدت موقتی اینجا هستند و بلیت‌ها گرفتند و می‌خواهند بروند. كسی كه مسافر هتل است، خیلی به فكر تغییر مشكلات نیست. می‌خواهند زودتر كشور را رها كنند و اگر لازم باشد لگدی هم با ساختمان می‌زنند و می‌روند.

مدیر سابق شبكه «كودك» گفت: اما اگر كسی بخواهد در این خانه بماند و زندگی كند، دغدغه دارد كه این سرزمین برای فرزندانش ساخته شود و اگر مشكلی هست، برطرف شود و جلو برود. رفتار آقای حامد بهداد چنین مسئله‌ای را به ذهن می‌رساند. اگر قرار است باهم گفت‌و‌گو كنیم و شمای بازیگر برای فرد دیگری آرزوی مرگ می‌كنید، به آن شخص هم اجازه می‌دهید كه برای شما آرزوی مرگ كند. این موضوع باب گفت‌وگو را می‌بندد.

این نویسنده در پاسخ به این سوال كه حاكمیت و سیستم فرهنگی كشور با این سلبریتی‌ها باید چگونه رفتار كند، توضیح داد: اولین نكته روشنگری آن‌هاست. مشكل خیلی از این افراد منابع ورود اطلاعات است. یعنی آن‌ها گوش‌هایشان را بر گفته‌های مختلف بستند و مجموعه‌های خاصی هم به آن‌ها اولویت‌های خبری را معرفی می‌كند. شاخك‌های آن‌ها هم بر این اساس واكنش نشان می‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال كه سلبریتی‌ها مدعی‌اند مگر 20:30 راست می‌گوید كه ما پای این منبع خبری بنشینیم، اظهار كرد: مهم این نیست كه منبع خبری چه كسی است. مهم این است كه بتوانیم شایعه‌ را راستی‌آزمایی كنیم. موارد متعددی از همین چهره‌ها می‌شناسم كه بعدها عذرخواهی كردند و گفتند كه بر مبنای خبرهای جعلی فریب خوردند و در آن لحظه واكنش نشان دادند.

سرشار به برگزاری نشست‌ها و گفت‌و‌گوهای ملی اشاره كرد و گفت: در رشته‌های مختلف افراد باید چهره به چهره همدیگر را ببینند. وقتی ما همدیگر را نمی‌بینیم، حال و احوال هم را نمی‌پرسیم و از وضعیت زندگی هم جویا نمی‌شویم، از هم دور می‌شویم. فضای مجازی هم چون احساسات افراد را منتقل نمی‌كند، باعث تشدید فاصله‌ها می‌شود.

وی با بیان اینكه اگر ناشر كتاب اعلام كرده كه از این وضعیت راضی نیستم و می‌خواهم پروانه نشر خود را دور بیندازم، باید به خواسته او احترام گذاشت، افزود: اگر افراد چنین چیزی را اعلام كردند، نظام هم با آن‌ها همراهی كند. اگر هنرمندی هم دوباره تصمیم گرفته كه به سیستم كشور برگردد، به همان شكل باید اعلام كند كه می‌خواهد برگردد. اینكه افراد در محافل عمومی گردن‌كلفتی كنند و در فضای خصوصی به‌گونه‌ای دیگر موضع بگیرند، اهانت به افكار عمومی است.

مرتبط با این خبر

  • ضرورت توجه بیش از پیش به سینمای كودك

  • چرایی نپرداختن به سلبریتی‌های دانشجو در سینما

  • كارگردان فیلم سینمایی «عروسی مردم»: همیشه رفتن به عروسی خوشمزه است

  • اختلاف‌نظرها منجر به توقیف «مصلحت» شد

  • كارگردان فیلم سینمایی «فسیل»؛ فضای نوستالژی فیلم در خدمت قصه است

  • محتوا مهم‌تر از بیزینس است/ بر روی فیلمی كه ساخته‌ام غیرت دارم

  • مجری برنامه «محفل»:نقش نخ تسبیح را بازی كردم

  • بررسی ویژه برنامه محفل در رادیو جوان

  • «جیران» سریال ضعیفی بود

  • فرهنگ تحریم شدنی نیست