display result search
در برنامه صدای دانشجو مطرح شد: هر جامعهای، اهداف و آرمانها دارد كه این اهداف و آرمانها باید در نسلهای مختلف درونسازی شده و متناسب با اقتضای زمان خاص خود؛ باز تولید شود و مهمترین و مطلوبترین فرد برای تحقق این مهم، دانشجو است.
محسن جوهری (كارشناس حوزه فرهنگ و ارتباطات و فعال دانشجویی) در برنامه صدای دانشجو رادیو جوان با اشاره به تفاوت دانشجویان با دیگر اقشار جامعه اظهار كرد: فرق عمده قشر دانشجویان با دیگر اقشار جامعه در این است كه دانشجویان به فراخور سن و دیدگاهی خاصی كه دارد؛ نسبت به واقعیات زود قانع نمیشوند و تا دلیلی مستند برای آن پیدا نكنند نمیتوانند آنها را بپذیرند این در حالی است كه مسئولین ما مثل بسیاری از مسئولین دیگر كشورها به سرعت در برابر واقعیات قانع میشوند و آنها را میپذیرند.
وی ادامه داد: به طور مثال چند ماه پیش كه به دفتر كار یكی از مسئولین و معاونین كشور رفته بودیم؛ مسئول دفتر آن معاون سالن بسیار وسعی را به ما نشان داد و گفت كه یكی از مصادیق تحول در این بخش؛ این مهم است كه قبلاً این سالن 300 متر بود و حالا ما آن را به 700 متر رساندهایم! و ما در تعجب بودیم كه افزایش متراژ یك سالن به معنای تحول است این نه بدان معنا كه این روند ارزشمند نیست بلكه مهم این است كه دیتاورد در نگاه و فكر افراد چگونه تعبیر شده باشد و این دقیقا نقطه تفاوت نگرش دانشجو با دیگر افراد به ویژه مسئولین است.
این كارشناس حوزه فرهنگ و ارتباطات و فعال دانشجویی همچنین افزود: اصل و ماهیت دانشجویان امروزی، دغدغهمندی و مطالبهگری آنها است بدان معنا كه دغدغهمندی اولویت اصلی این قشر تأثیرگذار بر جامعه محسوب میشود. در این میان باید توجه داشت كه فرد انقلابی بیش از دیگران دغدغه فریاد زدن دارد و حالا در دوران دانشجویی متناسب با فضای دانشگاه و اقتضائات روز فریاد میزند.
محسن جوهری با تأكید بر ضرورت مطالبهگری دانشجویان در هر جامعهای بیان كرد: دانشجو فردی فرهیخته است و در نهاد علم قرار دارد و از این رو، نمیتواند درس بخواند، علم افزایی داشته باشد؛ اما سكوت كند و مطالبهگر نباشد. حال این روند در میان دانشجویان رشتههای علوم انسانی از روند فزایندهای برخوردار است چرا كه اقتضای مطالعات این قشر از دانشجویان كشور، مطالبهگری محسوب میشود و این مهم به فرهیختگی دانشجویان باز میگردد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: هر جامعهای، اهداف، آرمانها و آرزوهایی دارد كه این اهداف و آرمانها باید در نسلهای مختلف درونسازی شده و متناسب با اقتضای زمان خاص خود؛ باز تولید شود و مهمترین و مطلوبترین فرد برای تحقق این مهم، دانشجو است چرا كه قشر دانشجو فرزند زمانه خویش است و بهتر از هر قشری بر مسائل روز جامعه اشراف دارد.
این كارشناس حوزه فرهنگ و ارتباطات و فعال دانشجویی ضمن احصای مصادیقی در حوزه مطالبهگری قشر دانشجو اظهار كرد: فضای دانشجویی در یك دوره خاص (پس از دوران سازندگی)، ادبیات و گفتمان عدالتخواهی را جمهوری اسلامی ایران احیا كرد و این مهم یكی از دستاوردها و موفقیتهای خاص این قشر فرهیخته و آیندهساز در جامعه قلمداد میشود چرا كه برای تحقق عدالت اجتماعی و اشاعه رفاه عمومی، به اقصی نقاط این مرز و بوم رفتند تا با تبیین و روشنگری با نظام سرمایهداری مقابله و عدالت را فراگیر سازند.
محسن جوهری همچنین ادامه داد: امروزه ما در سطح بینالمللی به خود میبالیم كه دارای جایگاه ویژهای در عرصههای مختلف علمی داریم و این مهم با مطالبهگری دانشجویان از خود محقق شده است بدان معنا كه دانشجویان با مشاهده كمبودهای این عرصه و با نگاهی كلان به آینده؛ با تلاش و فعالیت مضاعف سعی بر ارتقا، رشد و توسعه علمی كشور داشتند و خوشبختانه طی سالهای اخیر به موفقیتهای بسیار ارزندهای دست یافتهاند.
وی با تأكید بر ضرورت پایبندی دانشجویان به اصول و قوانین كشور نیز متذكر شد كه این مهم كه دانشجو باید مطالبهگر و كنشگر باشد بدان معنا نیست كه خارج از چهارچوب قانونی اقداماتی را به انجام رساند؛ بلكه یك دانشجو بالاخص دانشجوی انقلابی با احترام و توجه به قوانین كشور اقدام میكند و اگر مخالفی قانونی با كنشگریهای وی شد بنا به مصلحت كشور از آن دست میكشد چنانچه خود ما بارها برای راهپیمایی و برگزاری اعتراضاتی نسبت به مسائل روز جامعه درخواست تجمع كردیم و با موافقت دستاندركاران این حوزه همراه بودیم؛ اما ساعاتی پیش از برگزاری اطلاع داده شد كه این مهم بنا به دلایلی خاص باید لغو گردد و ما نیز چنین كردیم تا كوچكترین خدشهای بر آرامش و امنیت جامعه وارد نشود و این نشانه یك دانشجوی انقلابی و متعهد است كه رفتار خود را با زمان انطباق داده و از التهابآفرینی در جامعه پرهیز كند.