display result search
در موكب جوانان رادیو جوان: آمریكاییها در پی آن بودند تا بدون حل و فصل مسائل استراتژیك و ژئوپلیتیك به ادغام كشورها در یكدیگر دست یابند و مهمترین روند در این مسیر؛ عادیسازی روابط با كشورهای عربی بالاخص عربستان صعودی با رژیم صهیونیستی بود.
عماد هلالات (كارشناس بینالملل و مسائل غزه) با حضور در موكب جوانان رادیو جوان و تأكید بر بررسی دقیق و موشكافانه جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطین گفت: بیش از هر چه باید توجه داشته باشیم كه اغلب رسانههای مختلف تمركز خود را بر عملیات روز 7 اكتبر متمركز كردهاند در حالی كه درست آن است كه بگوییم جنگ 75 سال پیش؛ چرا كه این جنگ از سال 1948 آغاز شده و عملیات طوفان الاقصی دفاعی بود كه از سوی گروه حماس به انجام رسید.
وی در ادامه افزود: مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریكا (جك سالیوان) در مقالهای كه پنج روز قبل از آغاز عملیات طوفان الاقصی منتشر شد اعلام كرد؛ خاورمیانه طی دهههای اخیر هرگز به این آرامی نبوده است و ما باید از این آرامش نسبی نهایت استفاده را برده و به سمت ادغام منطقهای حركت كنیم تا الگوی امنیتیِ مد نظر آمریكا در منطقه شكل بگیرد تا بر اساس آن كشورها با یكدیگر تعامل كنند.
این كارشناس بینالملل و مسائل غزه همچنین گفت: جو بایدن (رئیس جمهور آمریكا) نیز با اشاره به آخرین دیدار خود با بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل متحد، پیش از عملیات طوفان الاقصی؛ اذعان كرد كه به دولت اسرائیل پیشنهاد ادغام كشورهای منطقه را دادیم و این یك پیامی داشت؛ یعنی مسئله فلسطین باید پایان پیدا كند و مسئله دو دولتی هم كاملاً منتفی شود چرا كه شرایط این كشور در میان جهانیان در حال فراموشی است و میتوان از چنین شرایطی حداكثر بهره سیاسی را در منطقه بُرد.
عماد هلالات با تأكید بر عدم كارایی طرح دو دولتی در این زمینه اظهار كرد: باید توجه داشته باشم كه نخبگان رژیم صهیونیستی، هیچگاه به طرح دو دولتی اعتقاد نداشته و ندارند. حتی چپگراها یا اپوزیسیون حاضر در سرزمینهای اشغالی همچون "نفتالی بنت"، "یائیر لاپید" و... نیز مسئله دو دولتی را شبه محال عنوان كردهاند.
وی در ادامه متذكر شد كه مسئله فلسطین هم در نظام بینالملل و هم در حوزه منطقهای و هم در لابیهایی كه در تشكیلات خودگردان دارند؛ به سمت فراموشی گذاشته شده بود و پیش از روز 7 اكتبر (عملیات طوفان الاقصی) نه از تظارهراتی در راستای حمایت از مردم فلسطین در كشورهای اروپایی همچون انگلستان و فرانسه خبری بود و نه در آخرین جمعه ماه مبارك رمضان بود كه مردم كشورهای مسلمان (جهان اسلام) اقدام به راهپیمایی سالیانه در این راستا میكردند.
این كارشناس بینالملل و مسائل غزه تأكید كرد كه بحران فلسطین در حال زوال فكری در میان جهانیان بود چرا كه آمریكاییها در پی آن بودند تا بدون حل و فصل مسائل استراتژیك و ژئوپلیتیك به ادغام كشورها در یكدیگر دست یابند و مهمترین روند در این مسیر؛ عادیسازی روابط با كشورهای عربی بالاخص عربستان صعودی با رژیم صهیونیستی بود. در واقع آمریكاییها در شرایط بحران یمن نیز مسئله منطقه خاكستری را مطرح كردند، یعنی نه جنگ و نه صلح؛ تا تدریجاً مسئله در اذهان عمومی جهان كمرنگ و مسیر نیل به اهداف آمریكاییها محقق شود.
عماد هلالات در راستای چرایی تجاوز و جنگهای پی در پی رژیم صهیونیستی در منطقه اظهار كرد: از سال 1948 كه با تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد، رژیم صهیونیستی با تجاوز و جنگ در سرزمینهای فلسطین شكل گرفت، یك مسئله كاملاً آشكار بود و آن جنگ برای بقا و حفظ منافع محسوب میشد و از آنجایی كه بقای این رژیم غاصب در تنازع با كشورهای منطقه بود به جنگهای پی در پی و مستمر همچون جنگهای سالهای 1967 و 1973 دست زد تا بتواند بقای خود را تضمین كند و تقریباً تا پیش از جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران؛ اكثر كشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی در حال جنگ و نزاع بودند.
وی در ادامه افزود: پس از شكست اعراب در جنگهای مختلف به ویژه پس از جنگ 1973 در منطقه و حركت اعراب به سمت فرایند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و پذیرش آن؛ بر همگان آشكار شد كه اعراب از مقابله با این رژیم ناامید شدهاند و چارهای جز سازش با آن ندارند چرا كه در آن دوران قویترین ارتش منطقه را مصر داشت كه آن هم در برابر رژیم صهیونیستی با شكست مواجه شد؛ اما در این میان، كشور ایران در سال 1979 و با پیروزی انقلاب اسلامی؛ مدلی مردمپایه را پیشنهاد میكند تا در برابر این رژیم غاصب ایستادگی و از گسترش جهانخواری آن جلوگیری شود.
این كارشناس بینالملل و مسائل غزه همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران در قالب یك مكتب جهانی، روند و مدل مقابله و مقاومت در برابر متجاوزان و جهانخواران به ویژه رژیم صهیونیستی را دگرگون كرد وگرنه نزاع در سرزمینهای فلسطین و در میان اعراب، نزاعی تاریخی و دارای قدمت است و ایران اسلامی به تغییر روش این مقابله كمك كرد و آن را بر پایه مردم و خواست واقعی آنان بهدور از گرایشهای خاص سیاسی بنا نهاد.
عماد هلالات با اشاره به جولان دهی رژیم صهیونیستی در منطقه و روند سیاسی و اقتصادی اخیر آن اظهار كرد: یك واقعیتی وجود دارد و آن هم این است كه طی دو دهه اخیر و پس از بهار عربی، یك ادراكسازی تهدید شد از ناحیه جمهوری اسلامی ایران و كشورهای عربی ایران اسلامی را تهدیدی میدانند و به این همین دلیل در حال موازنهسازی با ایران هستند و رژیم صهیونیستی را به عنوان یك عامل موازنه كننده برای ایران قلمداد میكنند و از این رو قرارداد كریدور «آی تو یو تو» در سال گذشته بین كشورهای امارات عربی، هند، آمریكا و رژیم صهیونیستی با اهداف اقتصادی و قدرتافزایی در این حوزه منعقد شد.
این كارشناس بینالملل و مسائل غزه در پایان گفت: باید توجه داشته باشیم كه امروزه و بنا به قراردادهای سیاسی و اقتصادی منعقد شده با آمریكا و رژیم صهیونیستی، برای بسیاری از كشورهای عربی سلاخی هزاران غیرنظامی در فلسطین بیاهمیت است چرا كه نتانیاهو علناً اعلام كرد كه اگر ما در فلسطین موفق نشویم به سراغ دیگر كشورهای عربی خواهیم رفت و این تهدید عملاً سدی در برابر مقابله كشورهای عربی با كشتار فلسطینیان توسط صهیونیستها ایجاد كرده است و امیدواریم با اتحاد و همكاری كشورهای منطقه این روند در هم شكسته و تهدیدات رژیم صهیونیستی بیاثر گردد.