display result search

از ساعت به مدت

همزمان با اكران فیلم «بدون قرار قبلی» و استقبال خوب مخاطبین از این فیلم در سینماها، بهروز شعیبی كارگردان فیلم مهمان تلفنی برنامه سینماچی رادیو جوان بود و با علی مرادخانی در مورد چگونگی شكل گیری ایده و دغدغه هایش برای ساخت این فیلم گفتگو كرد


بهروز شعیبی در ابتدا در مورد اوضاع اكران و استقبال مردم از فیلمش گفت:
استقبال خیلی خوب بوده و نكته ویژه برای ما، افزایش تعداد مخاطب است، كه هر روز تعداد مخاطبان از روز قبل بیشتر می شود، كه از این بابت سپاسگزار خداوند و مردم عزیزمان هستیم .
در ادامه شعیبی در پاسخ به سوال مجری برنامه سینماچی در مورد اینكه چطور فیلم «بدون قرار قبلی» به دو مفهوم هویت و بازگشت اشاره می‌كند توضیح داد :
اصولا مسئله مهاجرت و سفر، مسئله تصمیم گیری برای اقامت و برای زندگی، یك مسئله فردی است. یعنی برخلاف تصور ما راجع به این موضوع، بعضا از بیرون نگاه می‌كنیم، به نظر من این تصمیم گیری شخصی است و هركسی بنا به دلایلی این تصمیم را می‌گیرد كه در یك اقلیمی زندگی كند، اما اینكه بعد از این تصمیم، این كه ما چه رویكردی نسبت به پیشینه و گذشته خودمان داریم، دیگر فقط نمی‌تواند مسئله فردی باشد، به نظرم اینجا مسئله ملی و میهنی می شود، ما در سرزمینی دارای پیشینه زندگی می‌كنیم، ولی متاسفانه بعضا اتفاقی پیرامون ما می‌افتد كه ما به داشته‌های خودمان پشت كنیم، «بدون قرار قبلی» به نحوی یك پیشنهاد برای بازنگری به همان داشته‌ها و ریشه‌های خودمان است.
همچنین كارگردان فیلم «بدون قرار قبلی» در مورد اینكه علی‌رغم ماه‌های اخیر كه دوگانه‌ها و سوءتفاهم‌ها بیشتر شده و نظرات رادیكالی پررنگ‌تر، اما «بدون قرار قبلی» حرف دیگری را می‌زند" گفت:
بله، متاسفانه چندگانگی فرهنگی شدت گرفته و با اینكه كه اكثر ما در این سرزمین زندگی می‌كنیم ولی تحت تاثیر تبلیغات یا مسائل بیرونی و داخلی قرار می‌گیریم. عیبی ندارد كه تفكر ما چیست و یا به چه نتیجه ای می‌رسیم، كار علمی و زندگی آدم اینگونه است كه هر روز به تصمیمات، موضوعات و دستاوردهای جدید دست پیدا می‌كند، اما واقعیت این است كه گذشته‌ای كه ما امروز به عنوان یك ایرانی از آن اسم می‌بریم و به آن افتخار می‌كنیم، احتیاج به محافظت دارد.
شعیبی ادامه داد:
ما با نسلی روبرو خواهیم بود كه شاید تصورش از شاهنامه یا موسیقی ایرانی و یا ادبیات فارسی فقط كتب اهل قدیم باشد، انگار كه این كتب نمی‌تواند در روز بازخوانی شود و این اشتباه است. بخش عمده‌ای از آنچه امروز داریم را مدیون زحماتی كه در سالیان سال در تاریخ این مملكت كشیده شده هستیم و دوری ما از این پیشینه آینده خوبی برای ما نمی‌سازد.
شعیبی در مورد لزوم بازگشت به گذشته فرهنگی و شناخت آن تصریح كرد:
شما برای شناختن بعضی از علوم، حتما باید تاریخ آن را بدانید وگرنه نمی‌توانید، حتی آن علم را بشناسید، فرهنگ‌ از همین جنس است، یعنی ما باید گذشته و پیشینه فرهنگی‌مان را بشناسیم و آن را تحلیل و آسیب شناسی كنیم، تا بتوانیم، فعلیت و زمان حال و آینده فرهنگی را برای خودمان رقم بزنیم.
بهروز شعیبی در پایان گفت: از مردم عزیزمان خواهش می‌كنم هم سینما را حمایت كننند و هم تیم بدون قرار قبلی را در سینما ببینند و حیات سینمای ایران را رقم بزنند و ما مدیون محبت مردم عزیز هستیم .
برنامه سینماچی، مجله سینمایی رادیو جوان است كه به تهیه كنندگی فاطمه شهبندی و اجرا و سردبیری علی مرادخانی، جمعه ها ساعت 16 روی آنتن می رود.

مرتبط با این خبر

  • افزایش چشمگیر تعاملات سیاسی و اقتصادی در سطح جهان

  • عقربه قطب‌نمای زندگی آیت الله رئیسی به سمت خداوند

  •  شهید آیت‌الله رئیسی انسانی وارسته، خدوم و خالص بود

  • یاد و خاطرهٔ یك خدمتگزار مردمی، حجت‌الاسلام سید محمدعلی آل هاشم

  • با آرتروز گردن و روش‌های درمان آن آشنا شوید

  • جایگاه ایران اسلامی در مقابله با ابرقدرت‌های جهانی

  • راز درمان تیرگی دور چشم

  • داستان‌هایی هیجان‌انگیز در مجموعه پادكست اتاقك

  • به رادیو مان خوش آمدید!

  • از قانون اخذ مالیات جدید چه می‌دانید؟!