display result search
چند سالی است كه مهاجرت ورزشكاران و مدالآوران یكی از موضوعات روز و دغدغه عرصه ورزشی شده است و به همین دلیل سعید مدنی روزنامه نگار و كارشناس ورزشی در برنامه آفساید رادیو جوان به بررسی علل این موضوع پرداخت.
محمدسعید مدنی در گفتوگو با برنامه آفساید درباره ترك ملیت و كشور از سوی مدالآوران عرصه ورزش گفت: مهاجرت موضوعی است كه باید به آن همه جانبه نگاه كرد. هم وضعیت ورزشكاری كه بعد از كسب مدال و اعتبار بینالمللی این كار را انجام میدهد باید بررسی شود و هم بحث تربیتی ورزشكاران و بحثهای ریشهای تر.
وی تصریح كرد: اینكه فقط ورزشكاری كه رفته را مقصر بدانیم، پاك كردن صورت مسئله است. او در جای خودش مسبب این اتفاق است و كسی هم كار او را تایید نمیكند. اما اگر بخواهیم عمیقتر و همهجانبه به موضوع نگاه كنیم، در مرحله اول باید بگوییم كه در دنیا دشمن داریم.
كشوری هستیم كه استقلالطلبی و انقلابمان به مذاق خیلیها خوش نمیآید و منافعشان در داخل قطع شده است. برای همین آنی آرام و قرار ندارند تا از ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، ورزشی و ... به ما آسیب بزنند. اینها دوست ندارند ورزشكاران ما در میادین جهانی حاضر شوند، افتخارآفرین باشند و برای مردم مدال بیاورند.
وی درباره توطئه كشورهای معاند برای جذب ورزشكاران كشورهای استقلالطلب، گفت: درباره كشور ما حساسیت بیشتر است. خصوصاً در ورزش زنان این موضوع بیشتر دیده میشود و برای آنان برنامه و تبلیغات بیشتری دارند. در وهله اول سعی میكنند كه از حضور با حجاب بانوان ایرانی در میادین جهانی جلوگیری كنند و بعد افتخارآفرینی را از آنها بگیرند.البته این بخشی از ماجراست. از طرفی بیشتر ورزشكاران زیر بیست سال هستند و جوان و نوجوان محسوب میشوند. در اینجا باید بُعد تربیتی آنان و اینكه در مدارس به آنها چه چیزی یاد دادهاند را بررسی كرد.
مدنی با اشاره به اینكه تربیت ورزشكاران و توطئه دیگر كشورها دو ماجرای اثرگذار بر مهاجرت ورزشكاران است، گفت: بعضیها باور نمیكنند كه توطئههای دیگر كشورها چقدر اثرگذار است و فكر میكنند ما شعار میدهیم. همین كشورها میگویند «ورزش از سیاست جداست» تا ما را گول بزنند. اما میبینیم كه خودشان بیشتر از دیگران با ورزش سیاسی برخورد میكنند.
مدنی افزود: «نكته مهم مسئله این است كه تشكیلات ورزش داخلی ما به دنبال چه كاری است، چقدر به این حساسیتها اهمیت میدهد و چه میزان در حفظ استعدادهای ناب و جوان تلاش میكند. الان ملاك مدیریت در ورزش ما این شده كی بیشتر بتواند پول بیاورد. یكی از نتایج این ملاك را در فدراسیون فوتبال میبینیم. در بسیاری از مواقع، جایگاه حساس مدیریتی و تربیتی دست كسانی است كه دلشان برای غرب و اروپا ضعف میرود. باید اعتراف كنیم كه خیلی مواقع هدف افراد از ریاست، خدمت به ورزش نیست و به دنبال این هستند كه سفرهای خارجی بروند و جای پای محكمی در سازمانهای جهانی پیدا كنند و بعداً هم بتوانند رفت و آمد كنند.
وی ادامه داد: غفلت سر تا پای ورزش ما را گرفته است. اما ما راه را گم كردهایم و بعد تربیتی ورزش گم شده است. هفته پیش مقام معظم رهبری با معلمین دیدار داشتند و بر هویت ایرانی و نقش آموزش بر آن تاكید كردند. هویت و عرق ملی ما در دستگاه تربیتی و در ورزش است كه روی آن كار میشود.
محمدسعید مدنی درباره تاثیر برنامههای كشورهای دیگر گفت: «در تشكیلات رسانهای دنیا به وسیله ابزاری كه دارند، كاری میكنند تا جوان ایرانی از انقلابی بودن و مسلمان بودن خودش بیزار شود. این موضوع از قبل انقلاب وجود داشته و بعد از انقلاب كه ملت یك بازگشتی به هویت خود پیدا كرد، اینها به هراس افتادند و با تمام قوا و تشكیلاتشان به میدان آمدند تا جوان ما را از مسلمان بودنش شرمنده كنند. حال ما اینجا داریم چه كاری انجام میدهیم؟ آیا واقعا مسئولین ورزش دور هم جمع میشوند، درباره این چیزها صحبت میكنند؟ دغدغه تلویزیون ما باید این باشد كه تیم ملی از گروه یك برود گروه دو؟ اصلاً فوتبال ما قهرمان جام جهانی شود، جواب این دخترانی كه پناهنده شدند را چگونه باید داد؟ مسئله ملی، فرهنگی و تربیتی ما باید حل شود. ورزش ما توانایی دارد و دشمنان برای آنها نقشه دارند و باید به آن توجه شود.
آفساید، شنبه تا چهارشنبه از ساعت یازده صبح به مدت 30 دقیقه به طور زنده از رادیو جوان پخش میشود.