display result search

از ساعت به مدت

دكتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با برنامه نبض رادیو جوان نكاتی را در مورد روزه داری افراد دارای بیماری های دیابت و فشار خون ارائه داد.

دكتر زهرا یاری درباره نكات تغذیه‌ای روزه‌ داری برای افرادی كه مبتلا به بیماری دیابت هستند، گفت: «بعضی از افراد در شرایط بیماری هم دوست دارند روزه داری را داشته باشند.
در مورد دیابت، باید بگویم كه به مبتلایان به دیابت نوع یك و همین طور بیمارانی كه مبتلا به دیابت نوع دو و آنهایی كه انسولین دریافت می‌كنند، به صورت كلی توصیه می‌شود كه روزه نگیرند.
اما در مورد افراد مبتلا به دیابت نوع دو كه تحت درمان با دارو هستند، می‌توانند كه روزه داری را داشته باشند اما حتما باید در طول ماه مبارك رمضان و قبل از آن شروع به كنترل قند خون‌شان كنند.
به این افراد حتما توصیه می‌شود كه با یك متخصص تغذیه برای اینكه رژیم غذایی مناسبی برایشان تنظیم شود، مشورت كنند كه در طول ماه رمضان بتوانند هم از بركات معنوی این ماه بهره ببرند و هم به سلامت جسمی‌شان نه تنها آسیب نرسد بلكه اگر رژیم غذایی خوبی را در این ماه داشته باشند می‌تواند به كنترل قند خون و كنترل وزن‌شان هم خیلی كمك شود.
همین طور در مورد بیمارانی كه مبتلا به فشار خون هستند و بیمارانی كه مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند، روزه داری می‌تواند با كاهش مصرف غذا و دریافت انرژی باعث كمك به بهبود و درمان این بیماری‌ها شود.
به خاطر اینكه هم كلسترول بد را كه اصطلاحا LDL هست را می‌تواند كاهش دهد و از طرف دیگر كلسترول خوب خون كه همان HDL است را افزایش دهد و می‌تواند به افراد كمك كند.
در عین حال كه می‌تواند برای سلامت این عزیزان مناسب باشد، افراد باید به تداخلات غذا و دارو و توصیه‌های پزشكی كه بیمار باید رعایت كند، حتما توجه داشته باشند.
فقط مواردی كه این افراد در كنار روزه داری باید به آن توجه داشته باشند، مصرف كافی میوه، سبزیجات و كاهش دریافت نمك در افراد است و همین طور مصرف كافی مایعات در فاصله افطار تا سحر را حتما رعایت كنند.»
دكتر یاری در ادامه، درباره كسانی كه در ماه‌های بارداری هستند و اینكه در كدام یك از ماه‌های بارداری می‌توانند روزه داری را داشته باشند و چه تغذیه‌ای را باید رعایت كنند البته در صورتی كه پزشك آنها، مجاز بداند كه روزه داری داشته باشند، گفت: «در بارداری به ویژه سه ماهه دوم بارداری كه معمولا پزشكان توصیه می‌كنند شما می‌توانید روزه بگیرید، توصیه می‌شود كه حتما خانم‌های باردار وعده‌های غذایی كامل را داشته باشند كه نیازهای غذایی خودشان و جنین‌شان به صورت كامل تامین شود.
خوردن سحری یكی از این مواردی است كه در خانم‌های باردار باید حتما رعایت شود.
این افراد باید مصرف منابع غذایی پروتئینی مثل انواع گوشت‌ها، حبوبات، لبنیات، غلات كامل به ویژه نان‌های سبوس‌دار، در وعده سحری داشته باشند.
ضمن اینكه كنار وعده سحری حتما از سبزیجات استفاده شود.
در وعده افطار می‌توانند میوه‌ها را استفاده كنند كه ترجیح می‌دهیم میوه كامل باشد و نه آبمیوه و همین طور وعده غذایی افطار سبك باشد با فاصله یك ساعت سعی كنند شام را هم داشته باشند.
روزه اولی‌های ما كه نوجوان هستند و همین طور خانم‌های باردار و سالمندان از جمله گروه‌هایی هستند كه ما معمولا توصیه می‌كنیم علاوه بر خوردن افطار كه سبك است مثل یك سوپ یا آش كم حبوبات، یك وعده شام را هم با فاصله مناسب داشته باشند.
وعده شام می‌تواند یك تخم مرغ آب‌پز باشد، سبزیجات حتما با روغن زیتون استفاده شود و اینكه مقدار كافی مایعات به ویژه آب را فراموش نكنند.»

برنامه نبض شنبه تا چهارشنبه ساعت 23:30 به مدت 15 دقیقه از رادیو جوان پخش می‌شود.

مرتبط با این خبر

  • افزایش چشمگیر تعاملات سیاسی و اقتصادی در سطح جهان

  • عقربه قطب‌نمای زندگی آیت الله رئیسی به سمت خداوند

  •  شهید آیت‌الله رئیسی انسانی وارسته، خدوم و خالص بود

  • یاد و خاطرهٔ یك خدمتگزار مردمی، حجت‌الاسلام سید محمدعلی آل هاشم

  • با آرتروز گردن و روش‌های درمان آن آشنا شوید

  • جایگاه ایران اسلامی در مقابله با ابرقدرت‌های جهانی

  • راز درمان تیرگی دور چشم

  • داستان‌هایی هیجان‌انگیز در مجموعه پادكست اتاقك

  • به رادیو مان خوش آمدید!

  • از قانون اخذ مالیات جدید چه می‌دانید؟!