display result search

شنبه تا چهارشنبه از ساعت 19:30 به مدت 30 دقیقه

تغذیه‌ی نوزادان با شیر مادر همواره مورد تاكید و دغدغه‌ی صاحب‌نظران حوزه‌ی سلامت بوده است.

شیر مادر، ماده غذایی بی بدیلی است كه در كنار تامین همه‌ی نیازهای غذایی و جسمی نوزاد از بدو تولد تاثیر انكارناپذیری در رشد روانی و عاطفی او دارد و پیوندی عمیق میان مادر و نوزاد را شكل می‌دهد. همچنین تغذیه با شیر مادر، از فرزند در برابر بسیاری از بیماری‌های عفونی و مزمن محافظت می‌كند و رشد حسی و شناختی او را ارتقا می‌بخشد. علاوه بر اینها تاثیرات مثبتی مانند پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های زنان به ویژه سرطان تخمدان، از جمله مواردی است كه نمی‌توان نادیده گرفت.
اما برای این كه شیردهی موفق طی این دوران صورت گیرد، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف توصیه‌های مهمی را به صورت چارچوب كلی ارائه داده‌اند كه آغاز شیردهی از زمان تولد نوزاد، تغذیه انحصاری با شیر مادر طی شش ماه نخست زندگی، شیردهی در هر نوبت تقاضای نوزاد و استفاده نكردن از شیشه شیر و پستانك مهم‌ترین آنهاست.

تغذیه با «شیر مادر»؛ ضامن سلامت پایدار جامعه
باوجود تاكید فراوان بر اهمیت و لزوم تغذیه نوزاد با شیر مادر به ویژه در شش ماه نخست زندگی، ارزیابی سازمان بهداشت جهانی در 194 كشور نشان می‌دهد كه تنها 40درصد شیرخواران كمتر از شش ماه به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می‌شوند و این آمار تنها در 23 كشور بیشتر از 60درصد گزارش شده‌است. این در حالی است كه سرمایه‌گذاری در این زمینه در سطح سلامت و اقتصاد كلان جامعه نیز تاثیر جدی دارد، مثلا تنها حدود 5دلار سرمایه‌گذاری برای هر نوزاد در این زمینه می‌تواند به 300 میلیارد دلار صرفه جویی اقتصادی تا سال 2025 منجر شود.

مرتبط با این خبر

  • شمارش معكوس»

  • حب الایران یجمعنا؛ فریاد وحدت ملی ایرانیان

  • عزاداری حسین(ع) قومیت نمی شناسد

  • صدای سنج و دمام از جنوب تا رادیو جوان

  • مسئولین برای ترویج فرهنگ حجاب چه می كنند؟

  • آسیب روانی طلاق در مردان بسیار بیشتر از زنان است

  • قوانین حوزه‌ی زنان نیاز به بازنگری دارد

  • زبان پدری یا مادری؟

  • تاكید وزارت بهداشت بر ازدواج سالم جوانان

  • دیدار سفیر روسیه در ایران با معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده