display result search
نحوه تسویه ارز واردات در سناریوهای مختلف مشخص شد.بانك مركزی در یازدهمین اطلاعیه در تعیین سیاستهای جدید ارزی، نحوه تامین ارز واردكنندگان را در حالتهای مختلف شرح داد. این اطلاعیه معطوف به حوالهها و اعتبارات اسنادی قبل از 21 فروردین است.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ بانك مركزی روز گذشته در دو مصوبه جداگانه، فرمول تامین ارز واردات و نحوه تسویه با بدهكاران ارزی را اعلام كرد. نحوه تسویه ارز واردات در سناریوهای مختلف مشخص شد. بانك مركزی در یازدهمین اطلاعیه در تعیین سیاستهای جدید ارزی، نحوه تامین ارز واردكنندگان را در حالتهای مختلف شرح داد. این اطلاعیه معطوف به حوالهها و اعتبارات اسنادی قبل از 21 فروردین است.
آنطور كه از اطلاعیه برمیآید، واردكنندگان در صورت تحویل سند حمل به بانكهای عامل در موعد مقرر میتوانند با نرخ ارز زمان صدور حواله، تسویه حساب خود را انجام دهند. اما چنین امكانی برای واردكنندگانی كه به شكل اعتباری برای كالاهای خود ارز تهیه كردند، وجود ندارد. این واردكنندگان باید باقیمانده مبلغ ریالی را به نرخ روز به بانك پرداخت كنند.
سناریوهای ارز حوالهای و اعتباری
بنا به تصمیم هیات وزیران مبنی بر تعیین سیاستهای جدید ارزی، كلیات تامین ارز برای واردات كالا و خدمت به كشور كاملا به سیستم بانكی بازگشته است. تامین ارز برای واردات كالا و خدمت به كشور صرفا پس از انجام ثبت سفارش و ثبت خدمت امكانپذیر است. انتقال ارز نیز از طریق سیستم بانكی یا صرافیهای مجاز با تقاضای بانك عامل انجام خواهد شد. در واقع هیچ تامین ارزی بدون اطلاع بانك، انجام نخواهد شد. بانك مركزی در آخرین تصمیمات خود، نحوه تامین ارز حوالهها و اعتبارات را مشخص كرده است. حالت اول مربوط به مواردی است كه ارز حواله قبل از 21 فروردین 97 توسط بانك مركزی تامین و حواله صادر شده است. در این حالت اگر اسناد حمل در مهلت مقرر به بانك عامل ارائه شود، نرخ ارز تسویه همان نرخ ارز تامین شده است. در واقع هیچ افزایش رقم مازادی در این حالت متوجه واردكننده نخواهد بود.
اما اگر اسناد حمل پس از مهلت مقرر به بانك عامل تحویل داده شود، پذیرش اسناد ارائه شده باید از دو پیشنیاز بگذرد. نخست آنكه بانك مركزی باید با پذیرش اسناد موافقت كند و دوم، مابهالتفاوت نرخ ارز از زمان صدور حواله تا تاریخ تحویل اسناد حمل به بانك عامل (در صورت افزایش نرخ ارز) پرداخت شود. در نتیجه واردكنندگان تنها در صورتی میتوانند از هزینه اضافی دوری كنند كه اسناد حمل را در مهلت مقرر به بانك عامل تحویل دهند.حالت دوم شامل واردكنندگانی میشود كه ارز مربوط به نرخ مبادلهای از سوی بانك مركزی تامین شده اما حواله صادر نشده است. در حالت بدون حواله، حداكثر شش ماه از تاریخ تامین ارز واردكننده باید اسناد حمل را به بانك عامل ارائه كند تا نرخ ارز تامین شده، ملاك تسویه باشد. در صورت انجام حواله و عدم ارائه اسناد حمل ظرف مهلت ذكر شده، پذیرش اسناد نیازمند موافقت بانك مركزی و پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز زمان تامین ارز تا تاریخ ارائه اسناد حمل به بانك عامل (در صورت افزایش نرخ ارز) خواهد بود. در نتیجه در این حالت نیز واردكننده باید هزینه افزایش نرخ ارز را برای تسویه پرداخت كند. اما اگر انجام حواله در مدت مقرر شده انجام نشود، بانك عامل باید ارز مربوطه را به بانك مركزی برگشت دهد.
انتهای پیام/