display result search
حدود 10 روز به پایان سال 2017 مانده و تكنولوژی همچنان پیشتاز است. در چند سال اخیر فناوری با چنان سرعتی در حال رشد و توسعه است كه گاهی حتی برای كارشناسان و دانشمندان هم نگرانكننده و هراسآور است."منهای نفت" بررسی میكند.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ حالا دیگر كارشناسان از پیشرفت تكنولوژی میترسند و مدام هشدار میدهند كه به فناوری بیش از حد معمول اجازه رشد ندهیم. یكی از این موارد هوش مصنوعی است كه بهسرعت در حال رشد است و تا حد زیادی هم خود را جایگزین انسان كرده و طبق برآورد پژوهشگران دیری نمیپاید كه از انسان هم جلو بزند و نهتنها از كنترل انسان دربیاید، بلكه انسان را هم در كنترل خود بگیرد. و آن وقت است كه سریال مشهور وستورلد رنگ واقعیت به خود میگیرد. با این حال بشر هیچگاه نمیتواند این پیشرفتها را متوقف كند و همواره میتازد و در حال گسترش انواع نوآوریها است. روباتها حالا بسیاری از مشاغل را گرفتهاند و در بسیاری از حوزهها دیگر نیازی به انسان نیست.
جالب اینجاست كه هرچه میگذریم تعداد این مشاغل بیشتر میشود و هر چند وقت یك بار میشنویم كه روباتها شغل دیگری را از آن خود كرده و انسان را از كار بیكار كردهاند. البته تا اینجای كار ظاهرا همهچیز به نفع انسان است؛ ما مینشینیم و روباتها كار میكنند ولی موضوع به این سادگیها هم نیست. اگر این رشد همچنان بدون هیچ چارچوب و قانونی ادامه پیدا كند بهمرور تسلط انسان بر روبات جای خود را به تسلط روبات بر انسان خواهد داد. با همه این حرفها چه ما آن روزهای نگرانكننده را كه برخی از دانشمندان به تصویر میكشند ببینیم و چه نبینیم، نمیتوان جذابیت رشد تكنولوژی را نادیده گرفت. در سال جاری میلادی هم مانند هر سال و حتی چشمگیرتر از سالهای پیش شاهد پیشرفت فناوری در حوزههای مختلف بودهایم كه هریك به نوبه خود تحسینبرانگیز بودهاند. در این مطلب میخواهیم به مهمترین نوآوریها و پیشرفتهای تكنولوژیكی كه در سال 2017 شاهدش بودیم بپردازیم.
قابلیت یادگیری هوش مصنوعی
این همان موضوعی است كه بسیاری از بزرگان تكنولوژی مانند استیون هاوكینگ و ایلان ماسك را نگران كرده و به اعلام هشدارهای مختلف واداشته است. هوش مصنوعی كه مدتی است نقل محافل حوزه فناوری شده است حالا قابلیت یادگیری دارد و میتواند از مواردی كه یاد گرفته استفاده كند. درواقع در این مورد رفتار هوش مصنوعی تقویت شده و دارای مهارتی است كه میتواند كارهای پیچیده انجام بدهد و در این راه حتی انسان را هم شكست بدهد. چندی پیش كمپانی گوگل نوعی هوش مصنوعی به نام «AutoML » ساخت كه در آن قرار بود هوش مصنوعی سیستمهایی مشابه خودش را توسعه دهد. چند ماه پس از آن، این كمپانی اعلام كرد كه AutoML یك نرمافزار یادگیری ماشینی تولید كرده كه از نمونههای ساخت متخصصان گوگل قویتر و بهینهتر است. درواقع این نرمافزار توانسته كدهایی را طراحی كند كه عملكرد بهتری در مقایسه با كدهای نوشتهشده از سوی طراحان این روبات دارد.
اپلیكیشنهای هوشمند
با توسعه موبایلها و رشد تلفنهای هوشمند و از طرفی با همهگیرشدن اینترنت موبایل دور از ذهن نیست اپلیكیشنها هم به سمت هوشمندشدن بروند. یكی از كمپانیهایی كه در این حوزه پیشتاز است و اپلیكیشنهای هوشمند متنوعی را روانه بازار كرده مایكروسافت است. این كمپانی بهویژه با عرضه نرمافزار تدوین هوشمند عكس و فیلم Story Remix قدرت هوش مصنوعی خود را به تصویر كشیده است. این نرم افزار كه نسخه پیشرفتهای از نرمافزارهای ویرایش عكس و فیلم محسوب میشود، بهطور هوشمند تعدادی عكس و ویدئو را از مجموعه فایلهای چندرسانهای مربوط به یك رویداد تفریحی یا كاری انتخاب میكند و با تركیب و تدوین هوشمند آنها كلیپی كوتاه را در اختیار كاربران قرار میدهد. درواقع Story Remix مجهز به ابزار تدوین و ویرایش هوشمندی است و این قابلیت را دارد كه جلوههای تصویری متنوع و انواع انیمیشن را به كلیپ مورد نظر اضافه كند. یكی دیگر از نمونههای اپلیكیشنهای هوشمند كه باز هم به مایكروسافت مربوط میشود Microsoft Pix نام دارد. این اپلیكیشن نوعی دوربین هوشمند است كه از بین چندین تصویر ثبتشده از یك سوژه واحد میتواند بهترین شات را انتخاب كند و برای شما به نمایش بگذارد.
پرداخت پول با چهره
پرداخت پول در طول این سالها با روشهای متفاوتی انجام شده است. زمانی كه روش پرداخت پول از طریق كارتهای شتاب امكانپذیر شد همه محو این فناوری نوین بودند و كسی به این فكر نمیكرد كه در كمتر از چند سال آینده این روش منسوخ و پیشپاافتاده خواهد شد. یكی دو سال پیش فناوری پرداخت پول از طریق ساعتهای هوشمند وارد میدان شد و توجه همه را به خود جلب كرد. البته كه این فناوری در ایران هیچگاه استفاده نشد ولی شنیدن اینكه در اقصینقاط دنیا میتوان با یك تلنگر به ساعت هوشمند هزینه لازم را پرداخت كرد به حد كافی جذاب است. ولی حالا این روش به كشور ما نرسیده منسوخ شده است و فناوری جدیدتری برای پرداخت پول پا به عرصه گذاشته است؛ از طریق فناوری تشخیص چهره. دانشمندان و پژوهشگران در صدد هستند كه از فناوری تشخیص چهره در راستای پرداخت پول استفاده كنند و كمابیش موفق هم شدهاند. فروشگاه KFC در چین از این فناوری برای نخستین بار استفاده كرد و به مشتریان خود اجازه داد از طریق اسكن چهره خود در كیوسكهای مربوط غذای خود را تحویل بگیرند. چندی پیش هم كه كمپانی اپل محصولات خود به ویژه آیفون 10 را معرفی كرد از فناوری تشخیص چهره و پرداخت از طریق آن هم گفت.
كامیونهای خودران
خودروهای خودران از موضوعهای مهمی است كه چند سال است وارد دنیای تكنولوژی شده و اغلب تولیدكنندگان خودرو را به سمت خود جلب كرده است. ولی امسال خبر جالبتری در این مورد منتشر شد و آن مجهزشدن كامیونها به این فناوری بود. البته این خبر چندی است كه در محافل مطرح شده و كمپانیهای متفاوت در حال كار روی این تكنولوژی بودهاند ولی امسال این موضوع قدرت بیشتری گرفته و چند كامیون خودران از كمپانیهای متفاوت بهطور آزمایشی وارد خیابانها شدهاند. حالا دیگر میتوانیم با جدیت بیشتری بگوییم كه چیزی نمانده كه كامیونها هم بهصورت خودكار هدایت بشوند و از حضور انسان بینیاز. هرچند هنوز راه زیادی تا آن روز و همهگیرشدن این فناوری در پیش داریم و همچنان موانعی بر سر راه تولید انبوه آنها وجود دارد. به گفته كارشناسان یك كامیون خودران به یك سیستم پشتیبان نیاز دارد تا در صورت از كار افتادن یكی از قسمتها بتواند هدایت خودرو را در دست بگیرد. تعداد زیادی حسگر هم لازم است تا بتواند یك دید 360 درجهای كامل و بدون عیب و نقص از محیط اطراف در اختیار بگذارد و بهطور كلی قدرت محاسباتی و هوش مصنوعی قابل ملاحظهای نیز مورد نیاز است. با این حال پژوهشگران در حال توسعه هستند و كمتر از یك ماه پیش بود كه ایلان ماسك از بزرگترین محصول تسلا یعنی كامیون تمام برقی، رونمایی كرد كه از ویژگی اتوپایلوت (Autopilot)، نسل دوم فناوری نیمه خودران تسلا استفاده میكند؛ این فناوری قابلیتهایی چون ترمز خودكار، سیستم رانندگی در بین خطوط و هشداردهنده انحراف مسیر را به همراه دارد.
دوربین 360 درجه
تجربه دیدن تصاویر 360 درجه بیشك برای همه جذاب است. دوربینهای 360 درجه از زمان ظهور محبوبیت چشمگیری به دست آوردهاند. سال جاری میلادی سال رشد این صنعت بود و شركتهای مطرحی مانند گوپرو پا به این عرصه گذاشتهاند. دوربین 360 درجه گوپرو قادر است تصاویر 360 درجه را با كیفیت 18 مگاپیكسل بگیرد. ایسر نیز چندی است وارد این حوزه شده و دو دوربین 360 عرضه كرده كه یكی از آنها با نام ویژن 360 قابل نصب در خودروها است. این دوربین میتواند از هر زاویهای ویدئوهای 360 درجه تهیه و آنها را روی كلود بارگذاری كند. به ویژه هنگامی كه خودروی شما پارك است و خودروی دیگر به آن برخورد میكند این دوربین ویدئوی تصادف را ذخیره و تصویر آن را به گوشی صاحبش ارسال میكند. این محبوبیت و تمایل به استفاده و تولید از این نوع دوربینها تاجایی پیش رفت كه پای این نوع دوربینها به گوشیهای هوشمند هم باز شد. چند ماه پیش یك شركت چینی با نام ProTruly برای نخستین بار از این فناوری در گوشی هوشمندش استفاده كرد. دوربین این گوشی 16 مگاپیكسلی با قابلیت فیلمبرداری است.
انتهای پیام/