display result search
سیاستهای جدید آمریكا در حوزههای اقتصادی، افزایش بدهیهای عمومی دولتها، تشدید تنشهای ژئوپلیتیك در شبه جزیره كره از رویدادهایی هستند كه بر اقتصاد جهان تاثیر منفی داشتهاند و احتمالا این تاثیر در سال جدید میلادی ادامه پیدا خواهد كرد.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛كمتر از دو هفته دیگر سال جدید میلادی آغاز میشود و فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران مایلند تصویری شفاف از افق اقتصاد جهان در سال جدید پیش چشم داشته باشند.
با آنكه پیشبینی آینده آسان نیست اما دقت در تحولات سال جاری میلادی میتواند سرنخهایی از آنچه سال آینده مشاهده خواهد شد در اختیار قرار دهد. امسال هم تحولات مثبت رخ داده و هم رویدادهایی كه سبب نگرانی كشورها و نهادهای بینالمللی شده است.بهتر شدن شرایط كلی اقتصاد جهان، حركت بانك مركزی آمریكا به سمت كاهش سیاستهای حمایتی پولی، نزدیك شدن اقتصاد چین به ثبات، رونق در بازار نفت و رشد قیمت مواد خام برخی از مهمترین رویدادهای مثبت سال جاری میلادی بودند.
اما سیاستهای دولت جدید آمریكا در حوزههای اقتصادی و تجاری، افزایش بدهیهای عمومی دولتها در اقتصادهای توسعهیافته و نوظهور، تشدید تنشهای ژئوپلیتیك در شبه جزیره كره، رشد اندك بهرهوری و بروز برخی تنشها در روابط چین و آمریكا، برخی از رویدادهایی هستند كه بر اقتصاد جهان تاثیر منفی داشتهاند و احتمالا این تاثیر در سال جدید میلادی ادامه پیدا خواهد كرد. شناسایی ریسكهایی كه رونق اقتصاد جهان را تهدید میكنند، به رفع آنها كمك خواهد كرد.
تحلیلگران و نهادهای بینالمللی به برخی از این ریسكها و روشهای مقابله با آنها اشاره كردهاند. در مطالب حاضر به دیدگاههایی كه در این زمینه مطرح شده اشاره خواهد شد. بهویژه دولتها باید اصلاحات ضروری را با سرعت اجرا كنند و ترتیبی دهند تا بهبود نسبی اوضاع به سرخوشی و سهلانگاری منجر نشود.بدون شك در سال جدید میلادی نمیتوان تمامی ریسكها را رفع كرد اما لازم است نهادهای تصمیمگیرنده و سیاستگذاران، این ریسكها را درك كرده و در مسیر از میان بردن آنها حركت كنند.
"منهای نفت" بررسی می كند.
انتهای پیام/