display result search
كسانی كه دچار حساسیت هستند، دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند كه نسبت به مواد ظاهراً بی ضرر موجود در محل زندگیشان، واكنشی بیش از حد معمول نشان میدهند. (گزارش این برنامه از مطب دكتر علیرضا مهدویانی فوق تخصص آسم و آلرژی)
برای مثال گرده گیاهان، میتواند سیستم ایمنی شخص آلرژیك را طوری تحریك كند كه گویی با یك خطر جدی روبرو شدهاست. حساسیت یك مشكل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند.
نتایج مطالعهای علمی در دانشگاه اوتاگو نشان میدهد كودكانی كه به مكیدن انگشت شست یا جویدن ناخن دست خود عادت دارند، كمتر با خطر ابتلا به آلرژی مواجه هستند. اگرچه به تشویق این نوع از رفتار در كودكان توصیه نمیشود، اما ظاهراً این عادتها از جنبههای مثبت و غیرقابل انكاری نیز برخوردارند. تمام افراد به آلرژی مبتلا نیستند. اكثر حسّاسیتها، ارثی هستند و از والدین به فرزندان منتقل میشوند. اشخاص میتوانند توانایی ابتلاء به آلرژی را نیز ارث ببرند و در عین حال به هیچ مادهٔ خاصی حساس نباشند و فقط نقش انتقالدهنده را بازی كنند. هنگامی كه یكی از والدین به نوعی از حساسیت مبتلا باشد، شانس ابتلای فرزند او 50٪ و اگر هر دو آنها آلژیك باشند، این مقدار به 75٪ میرسد.