display result search
در برنامه نبض یكشنبه چهارم تیر درباره رژیم مناسب افراد دیابتی صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب دكتر احمد ساعدی متخصص تغذیه و رژیم درمانی خواهید شنید.
به بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 توصیه می شود كه روزه نگیرند اما اگر كسی هنوز هم تمایل به این كار را دارد باید با پزشك خود در مورد بررسی امكان روزه داری و احتیاط های لازم مشورت كند. پزشك معالج به این افراد دستورالعمل های لازم برای تغییر در زمان و دوز تزریق انسولین را خواهد داد.
توجه داشته باشید كه روزه داری ممكن است به دلیل كاهش وزن در كنترل دیابت موثر باشد اما رعایت رژیم غذایی متعادل زیر نظر كارشناس تغذیه كه شامل همه ی گروههای غذایی باشد یك اصل مهم در روزه داری است. به این افراد نوشیدن مقادیر زیادی نوشیدنی غیر قندی و فاقد كافئین بعد از افطار توصیه میشود.
قبل از اقدام به روزه داری آزمایش اندازه گیری قندخون را انجام دهید. به علایم افت قندخون درطول روزه داری بسیار توجه كنید. خواب آلودگی می تواند نشانه ی آغاز افت قندخون باشد ، چنانچه علایم افت قند خون را درخود مشاهده كردید ، حتماً روزه ی خود را با خوردن چند عدد قرص گلوكز یا نصف لیوان آبمیوه افطار كنید و سپس یك غذای كوچك و كم حجم میل كنید.
رعایت رژیم غذایی توصیه شده می تواند سبب كاهش وزن در طی ماه رمضان شود برای این كار توجه كنید از افراط در خوردن غذا در هنگام افطار پرهیز كنید و در هنگام سحر یك غذای سبك میل نمایید.
ازخوردن غذاهای سرخ شده ، شیرینی ها و دسرهای شیرین جدا پرهیز كنید از غذاهای حاوی فیبر زیاد مانند نانهایی كه رنگ آنها تیره است و حاوی سبوس هستند یا سبزیجات تازه استفاده كنید.
افراد مبتلا به دیابت درطی ماه رمضان می توانند به فعالیت های فیزیكی معمول خود ادامه دهند اما در فاصله ی عصر تا نماز مغرب كه احتمال افت قندخون وجود دارد باید به استراحت بپردازند.