display result search
مهمترین علت پیدایش بیماری های قلبی- عروقی، تصلب شرایین می باشد. تصلب شرایین سبب می شود كه سرخرگ های گوناگونی كه به سمت های مختلف بدن خون میرسانند، بهتدریج سخت و تنگ گردند و توانایی آنها برای انتقال اكسیژن و مواد غذایی به سلول هاكاهش میابد.
عواملی هستند كه موجب سریعتر شدن تصلب شرایین می گردند و در صورت وجود آنها احتمال پیدایش بیماری قلبی- عروقی افزایش پیدا می كند. برای پیشگیری از پیدایش بیماریهای قلبی- عروقی و مرگ و میر و ناتوانی ناشی از آنها، باید این عوامل خطر را بشناسید و به توصیههای پزشكی توجه نمایید.
عوامل خطر برای بیماری های قلب و عروق عبارتنداز: سن بالا، جنس مذكر، سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس، فشار خون بالا، افزایش چربی خون 0به ویژه كلسترول)، دیابت قندی، سیگار كشیدن، چاقی، كم تحركی (انجام ندادن فعالیت های بدنی) و اختلال در انعقاد خون.
با توجه به اینكه دیابت از عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی است و معمولاٌ با عوامل خطر دیگر همراهی دارد (و گاهی شاید ایجاد كننده آنها باشد)، مبتلایان به دیابت باید بیش از دیگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند. پژوهشهای فراوان پزشكی نیز نشان داده اند كه عوامل خطر قلبی- عروقی در مبتلایان به دیابت نوع 2 شایعتر هستند.ادم (edema) یا ورم یا خیز، عبارتست از پاسخ طبیعی بدن به یك التهاب یا آسیب. ورم می تواند در قسمت كوچكی از بدن رخ دهد یا تمام بدن را فرا بگیرد. ورم در اثر تراوش مایعات از مویرگ های خونی به بافت اطراف آن و تجمع مایعات در بافت های بدن ایجاد می شود