display result search
استخوان ران از محكم ترین استخوان های بدن است و شكستگی آن نیاز به وارد شدن نیروی زیادی دارد و معمولا این نیروها در حین تصادفات وسایل نقلیه و سقوط از ارتفاع میتواند به بدن وارد شود. به همین خاطر بسیاری از این شكستگی ها ممكن است همراه با آسیب هایی به دیگر دستگاه های بدن همراه باشد. در بچه های با سن كمتر از سه سال شكستگی استخوان ران اغلب بدنبال كتك خوردن یا بدرفتاری با بچه ایجاد میشود. مهمترین علائم شكستگی تنه استخوان ران عبارتند از درد شدید ران كه با فشار به محل شكستگی و یا حركت دادن اندام تحتانی بیشتر میشود.
ناتوانی در حركت دادن اندام تحتانی، تغییر شكل اندام تحتانی بصورت كوتاه شدن و چرخش به بیرون و تورم ران از دیگر علائم شكستگی استخوان ران است. بعد از شكسته شدن استخوان، به علت انقباض عضلات قوی كه در اطراف آن وجود دارد لبه های شكستگی از هم رد میشوند و اندام شكسته شده كوتاه تر میشود. گاهی اوقات لبه تیز قطعات شكسته شده رگهای خونی ران را پاره كرده و موجب خونریزی شدید در ناحیه میشوند. نتیجه آن از دست دادن مقادیر زیادی خون در داخل بافت عضلانی ران و تورم و كبودی شدید ران است.
تشخیص قطعی این شكستگی با استفاده از رادیوگرافی ساده داده میشود. باید حتما دقت كرد كه مفاصل زانو و ران در رادیوگرافی دیده شوند. در شكستگی های ران باید با دیدن مفصل ران حتما از عدم وجود در رفتگی مفصل ران مطمئن شد. درمان شكستگی تنه استخوان ران ممكن است با استفاده از روش های غیر جراحی صورت گرفته و یا ممكن است نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد.