display result search

شنبه تا پنج شنبه از ساعت ساعت 23:45 تا 24 به مدت 15 دقیقه

افرادی كه به بیماری سلیاك مبتلا هستند پروتئینی به نام گلوتن را كه در گندم، جو، چاودار و احتمالاً جودو سر وجود دارد، نمی توانند تحمل كنند.

زمانی كه بیماران مبتلا به سلیاك، غذاهای حاوی گلوتن مصرف می كنند، سیستم ایمنی بدن آن ها پاسخی را به صورت تخریب روده كوچك صادر می كند. این تخریب به خصوص در پرزهای انگشتانه ای روده كه مواد مغذی داخل آنها جذب می شوند، ایجاد می شود. به دنبال آسیب پرزهای روده ای فرد بدون توجه به مقدار غذایی كه می خورد، مبتلا به سوء تغذیه می شود. به دلیل این كه سیستم ایمنی خود فرد سبب تخریب و آسیب پرزهای روده كوچك می شود، این بیماری، به عنوان یك بیماری خود ایمنی نامیده می شودو از طرف دیگر به علت این كه مواد مغذی جذب نمی شوند، می تواند به عنوان یك بیماری سوء جذبی مورد نظر قرار گیرد. بیماری سلیاك
بیماری سلیاك یك اختلال خودایمنی روده باریك است كه مبتلایان در صورتی كه پروتئینی از دسته گلوتن (gliadin) راكه در برخی از غلات مانند گندم، جوو چاودار وجود دارد، مصرف كنند، دچارعلایم گوارشی می شوند. بیماری سلیاك ( Coeliac disease) از بیماریهای شایع برای تمام سنین است و علائم آن فقط در سنین كودكی بروز نمی كند و اشكال خاموش و مخفی آن ممكن است در مقاطع مختلف زندگی خود را نشان دهد.

مرتبط با این خبر

  • موج كرونا كشور را درگیر خواهد كرد؟

  • گفتار درمانی چیست و شامل چند دسته می‌شود؟

  • مصرف زیاد آنتی‌بیوتیك خطرناك است؟

  • «نبض» رادیو جوان هر شب می‌زند

  • برای جلوگیری از وبا حتما از آب آشامیدنی بهداشتی استفاده كنید

  • آیا تیرگی دور چشم نشانه بیماری است؟

  • كبد چرب و نكات تغذیه‌ای كه باید بدانیم

  • چطور از تلفن همراه استفاده كنیم تا آسیب كمتری به گردن ما وارد شود؟

  • مصرف آنتی‌بیوتیك در زمان كرونا آتش زیر خاكستر است

  • اومیكرون ، هنوز ناشناخته است