display result search
در برنامه نبض شنبه دوم بهمن درباره درمان دیسك كمر و گردن با طب سوزنی صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر حشمت خواهید شنید.
هر انسان معمولاً 26 مهره در ستون فقرات خود دارد. مهره ها بوسیله صفحات انعطاف پذیری به نام دیسك بین مهره ای از یكدیگر جدا می شوند.
اگر بنا به دلایلی دیسك از قسمت عقبی خود دچار بیرون زدگی یا فتق شود، این قسمت بیرون زده روی نخاع یا رشته های نخاع فشار وارد می كند و سبب بروز درد در ناحیه كمر با انتشار به پاها می شود.
مردم به اصطلاح به این بیماری دیسك كمر می گویند كه البته اصطلاح درست آن فتق دیسك كمری می باشد. این بیماری، بیماری سیاتیك نیز خوانده می شود.
- علت ایجاد فتق دیسك كمر چیست؟ و از نظر پاتولوژی چه اتفاقی می افتد؟
- از حدود 15 سالگی به بعد دیسك بین مهره ای دچار تغییراتی می شود كه اجتناب ناپذیر است. این تغییرات به كاهش میزان آب موجود در دیسك و كاهش انعطاف پذیری آن منجر می شود. این تغییرات در برخی افراد زودتر بروز می كند و در برخی دیرتر دیده می شود. در صورت وارد آمدن فشار نامناسب به دیسك فرسوده، قسمت پشتی دیسك دچار فتق یا بیرون زدگی می شود و این بیرون زدگی روی نخاع یا رشته های آن فشار وارد می كند.بیماری دیسك كمر معمولا از دهه سوم به بعد ایجاد میشود، البته در زنان جوان، دیسك جوانی هم دیده میشود، ولی بسیار نادر است. قابل ذكر است كه دیسك جوانی در مهرههای كمر ایجاد نمیشود و در مهرههای پشتی (قسمت بالای مهرههای كمری) در اثر ضربه اتفاق می افتد و با توجه به اینكه در حدود سن20 سالگی پدیده پیر شدن برای دیسك وجود ندارد و به اصطلاح دژنره نشده است و از سن 20 سالگی به بعد كم كم آب دیسكها كم میشود و امكان شكننده شدن آنها و تركهای موجود بیشتر میشود. هر چه سن بالاتر رود، احتمال پیدا شدن دیسك زیادتر میشود.