display result search
در برنامه جمعه بیست و هشتم آبان در مورد اختلالات هورمونی صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر محمدرضا مهاجری تهرانی, فوق تخصص غدد و متابولیسم و دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران, خواهید شنید.
هورمون مادهای شیمیایی است كه در غدد درونریز ساخته شده و به داخل جریان خون میریزد. این ماده روی سلولهای هدف گیرنده دارد و با نشستن روی آن اعمال سلول را تغییر میدهد. مقدار هورمونها توسط ارتباطات پیچیده اعضای دستگاه درونریز با هم و با دستگاه عصبی تنظیم میشود. به روشهای مختلفی میتوان هورمونها را تقسیمبندی كرد بر اساس ساختار، اندام تولیدكننده یا محل ترشح
بر اساس ساختار مولكولی در بدن انسان چهار نوع كلی هورمون وجود دارد: هورمونهای استروییدی مانند هورمونهای جنسی، آمینو اسیدی، هورمونهایی كه از اسیدهای چرب مشتق میشوند و هورمونهای پپتیدی. گیرندههای هورمونهای آمینو اسیدی در روی سلولهای هدف قرار دارد و گیرندههای هورمونهای استروییدی در درون سیتوپلاسم و یا درون هسته قرار دارند.
بر اساس اندام تولیدكننده هورمون در بدن انسان مانند: هورمونهای هیپوفیزی، هورمونهای تیروئیدی، هورمونهای غده فوق كلیوی، هورمونهای جنسی و ...
بر اساس محل ترشح هورمون؛ غدد درونریز مانند هیپوفیز، هیپوتالاموس و تیروئید و... ، غدد برون ریز مانند غدد بزاقی، كبد و پستان.