display result search
در برنامه چهارشنبه بیست و هشتم مهرماه, درباره آرتریت روماتوئید صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای محمد حسین فره وش, فوق تخصص روماتولوژی, خواهید شنید.
آرتریت روماتوئید عبارت است از یك بیماری طولانی مدت كه طی آن مفصل به همراه عضلات، غشاهای پوشاننده و غضروف متأثر میشوند. گاهی چشم و رگهای خونی نیز درگیر میشوند. این بیماری سه برابر در زنان شایعتر است و معمولاً بین سنین 60-20 سالگی رخ میدهد. حداكثر بروز آن در سنین 50-35 سالگی است.
علایم آرتریت روماتوئید
علائم مفصلی:
شروع آهسته یا ناگهانی دارد و با علائم درد، تورم، گرمی، درد در هنگام حركت و محدودیت حركت مفصل و درد به هنگام لمس و خشكی صبحگاهی در مفصل مبتلا بروز میكند. معمولا مفاصل محیطی را با توزیعی متقارن در گیر میكند. و التهاب به مرور زمان باعث تخریب غضروف مفصلی و ساییدگی استخوان و بدنبال آن تغییر شكل مفصل میشود. البته سیر آن میتواند كاملا متغیر باشد و ممكن است فقط یك بیماری خفیف و درگیری تعداد اندكی از مفاصل و یا یك التهاب پیشرونده شدید وجود داشته باشد. بیشتر مفاصل بین بندی انگشتان و مفاصل كف دست، مچ دست، آرنج، پا، و مچ پا درگیر میشوند. گاهی اوقات مهرههای گردنی نیز درگیر میشوند.
علائم خارج مفصلی:
بیماران ممكن است دچار علائم سیستمیك مانند تب، ضعف، خستگی زودرس، بیاشتهایی و كاهش وزن داشته باشند. گاهی برآمدگیهای زیر پوست به نام ندول یا گرههای روماتوئید دیده میشود. و گاهی درگیری عروق و اعصاب پوست و یا سایر اعضاء بدن مثل كلیه ، ریه، طحال، كبد، بیضهها و غیره و درگیری چشمی و خونی وجود دارد.