display result search

شنبه تا پنج شنبه از ساعت ساعت 23:45 تا 24 به مدت 15 دقیقه

آهن یكی از مواد معدنی مهم در بدن انسان است كه اگر از مقدار طبیعی كمتر باشد با علائمی مثل سردرد،سرگیجه،ضعف و بی حالی بروز می كند.

فقر آهن یا كم خونی در عده زیادی از مردم به خصوص زنان وجود دارد كه می تواند باعث ضعف و بی حالی شود ، توجه به تغذیه مناسب یكی از روش هایی است كه می تواند از بروز كم خونی جلوگیری كند. علاوه بر آن استفاده از مواد غذایی كه جذب آهن را در بدن زیاد می كند نیز كمك كننده می باشد.كمبود آهن
بسیاری از تركیبات كه به وفور هم در مواد غذایی روزانه ما یافت می شوند، از جذب آهن در بدن جلوگیری می كنند. احتمالا بسیاری از افراد نمی دانند كه تقریبا از هر 10 نفر افراد جامعه، به ویژه زنان و كودكان، پنج نفر مبتلا به كمبود آهن هستند. كمبود این ریزمغذی ضروری از نظر اثربخشی آن روی رشد جسمی، رشد مغزی، قدرت یادگیری و. . . بسیار حائز اهمیت است. تعیین این كمبود به عهده متخصصان تغذیه در هر جامعه است كه با ارائه برنامه كوتاه یا بلند مدت، این مشكل را برطرف كنند. كمبود آهن سبب كم خونی ناشی از فقر آهن می شود. گروه هایی كه در معرض خطر بیشتری برای كم خونی فقر آهن هستند شامل شیرخواران كمتر از دو سال، دختران نوجوان، زنان باردار و سالمندان هستند. كم خونی ناشی از فقر آهن معمولا طی دو مرحله انجام می شود؛ مرحله اول، مرحله ای است كه میزان هموگلوبین و سایر فاكتورهای تعیین كننده آهن تقریبا در گروه نرمال هستند و هیچ كمبودی را نشان نمی دهند اما یك سری علائم شامل خستگی مفرط، رنگ پریدگی و بی حالی، ضعف عمومی و ریزش مو وجود دارد.

مرتبط با این خبر

  • موج كرونا كشور را درگیر خواهد كرد؟

  • گفتار درمانی چیست و شامل چند دسته می‌شود؟

  • مصرف زیاد آنتی‌بیوتیك خطرناك است؟

  • «نبض» رادیو جوان هر شب می‌زند

  • برای جلوگیری از وبا حتما از آب آشامیدنی بهداشتی استفاده كنید

  • آیا تیرگی دور چشم نشانه بیماری است؟

  • كبد چرب و نكات تغذیه‌ای كه باید بدانیم

  • چطور از تلفن همراه استفاده كنیم تا آسیب كمتری به گردن ما وارد شود؟

  • مصرف آنتی‌بیوتیك در زمان كرونا آتش زیر خاكستر است

  • اومیكرون ، هنوز ناشناخته است