display result search
هوش توانایی ذهنی است و قابلیتهای متنوعی همچون استدلال، برنامهریزی، حل مسئله، تفكر انتزاعی، استفاده از زبان و یادگیری را دربرمیگیرد. هوش و استعداد نسل جدید تفاوتهای آنها با نسلهای گذشته امروز 21-آذرماه دربرنامهی «راهكار»
مسئلهی هوش به عنوان ویژگیای اساسی كه تفاوت فردی را بین انسانها موجب میشود، از دیرباز مورد توجه بوده است. زمینهی توجه به عامل هوش را در علوم مختلف میتوان مشاهده كرد. زیستشناسان، هوش را به عنوان عامل سازش و بقا مورد توجه قرار دادهاند. فلاسفه بر اندیشههای مجرد به عنوان معنای هوش و متخصصان تعلیم و تربیت، بر توانایی یادگیری تاكید داشتهاند.
نظریههای هوش در طول تاریخ تغییر كردهاند پژوهشگران می گویند با نوشیدن شیر خوردن، جگر، تخم مرغ، بادام زمینی، كولین بیشتری به مغز میرسد و هوش و حافظه تقویت میشود. در قدیم كندور را عاملی برای افزایش هوش و حافظه بشر میدانستند و گاهی تاثیر بد آب و هوا را عاملی جهت كاهش توان هوشی افراد میدانند. از عوامل مهم موثر بر هوش، تغذیه و دیگر شرایط دوران بارداری است. تغذیهی مناسب در این دوران و رعایت بهداشت جسمی و روحی مادر، تاثیر مهمی در هوش نوزاد خواهد داشت. سطح هوشی والدین، تغذیهی دوران كودكی و نوزادی، شرایط و امكانات محیطی، نوع ارتباط والدین با كودك از دیگر عوامل موثر در رشد و شكوفایی هوش به شمار میروند. عوامل محیطی مثل وجود محركات مناسب در محیط پرورش كودك كه او را به كنجكاوی و جستجو وا میدارد، در بروز و ظهور و شكوفایی هوش وی نقش اساسی دارد.
اما در برنامهی «راهكار» به این موضوع پرداخته شده كه ما اذعان داریم كه هوش نسل جدید با نسل دهههای قبل تفاوت اساسی كرده اما الان با این هوش چه كار باید كرد و در چه مسیری میباید هدایت شود تا جلوهی هوش این نسل را در زندگی آینده ایشان نمایان كرد.