display result search
حتما برای شما هم پیش آمده كه گوشی همراه خود را گم كنید تا ترس دائمی از گم شدن گوشی خود داشته باشید.این همان موضوع نوموفوبیا (ترس از گم شدن گوشی همراه) است كه بامداد شنبه در برنامه "اینجا شب نیست" در این باره صحبت شد.مارو از آرشیو بشنوید.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ حتما برای شما هم پیش آمده كه گوشی همراه خود را گم كنید تا ترس دائمی از گم شدن گوشی خود داشته باشید اما خوب است بدانید گاهی این حس آنقدر در ذهن افراد قوی میشود كه تبدیل به یك نوع اختلال روانی شده و نیاز به درمان دارد .
بامداد شنبه در برنامه "اینجا شب نیست" همراه با كارشناس برنامه دكتر روح الله مومنی نسب" درباره موضوع نوموفوبیا (ترس از گم شدن گوشی همراه) صحبت كردیم.مارو از آرشیو بشنوید.
شرح مختصر؛
نوموفوبیا (Nomophobia)، اصطلاحی است كه برای نخستین بار توسط محققان انگلیسی و از سال 2010 رواج پیدا كرده است و به عنوان مخفف عبارت No Mobile Phobia به كار میرود. نوموفوبیا نوعی از بیماری فوبیا است كه فرد مبتلا به آن، در صورت دور بودن از گوشی موبایل، اضطراب و نگرانی شدید را تجربه میكند.
در بین روانشناسان، در مورد اینكه آیا واقعاً باید این اضطراب شدید را فوبیا دانست یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد. اما به نظر میرسد كه لااقل با تعریفی كه در استاندارد DSM-IV در مورد فوبیا ارائه شده، اضطراب ناشی از دور بودن از موبایل را بتوان به عنوان نوعی از فوبیاهای خاص (Specific Phobia = SP) دانست كه ترس و اضطراب غیرطبیعی ناشی از قرار گرفتن در شرایط و موقعیتهای خاص را شامل میشود.
به هر حال، مستقل از اینكه روانشناسان چه طبقهبندیهایی انجام میدهند و چه نامی بر روی این وضعیت میگذارند، یك واقعیت وجود دارد و آن اینكه بسیاری از ما، هنگامی كه از موبایل خود دور هستیم، نگرانی و اضطراب شدیدی را تجربه میكنیم و احساس خوبی نداریم.
انتهای پیام/