display result search
در ماه رمضان سال دهم بعثت خدیجه بانوی فداكار و همسر مهربان پیامبر اسلام(ص) در روز دهم به سن 65 سالگی از دنیا رفت. حزن در گذشت او پیامبر اكرم(ص) را بسیار محزون ساخت، بنحویكه ایشان سال در گذشت حضرت خدیجه را«عام الحزن» سال اندوه، نام نهاد.
حضرت خدیجه علیها السلام در 24 سال زندگی مشترك با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام داد.
حمایتهای مالی، روحی، عاطفی از حضرت محمد صلی الله علیه و آله، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری كه هیچ كس تأییدش نمیكرد و یاری ایشان در برابر آزار مشركان، گوشههایی از این خدمات ارزشمند است. حضرت خدیجه علیها السلام پس از ازدواج با پیامبر، داراییاش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه میخواهد مصرف كند. رسول گرامی اسلام در این زمینه میفرماید: «هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه علیهاالسلام برای من سودمند نبود.»
حضرت خدیجه علیها السلام، این بانوی بزرگوار نه تنها از عمق جان به رسالت پیامبر ایمان آورد، بلكه او را در برابر سختیها و تكذیب مشركان و بدخواهان یاری داد. تا زنده بود، اجازه نداد آزار و شكنجه مشركان بر رسول خدا صلی الله علیه و آله سخت آید. هنگامی كه رسول الله صلی الله علیه و آله با باری از مصیبت و اندوه به خانه میآمد، خدیجه او را دلداری میداد و نگرانی را از ذهن و خاطرش میزدود.
اموال حضرت خدیجه علیها السلام به عنوان ابزاری مناسب از همان ابتدا در خدمت اسلام و پیشرفت آن قرار گرفت. جالب این كه آخرین بخش از دارایی خدیجه توسط امیر مؤمنان (ع) در سفر هجرت به مدینه صرف شد.
سفر اكثر مسلمانان با اموال خدیجه ممكن شد. آخرین آن ها هم قافلهای بود كه امیر المؤمنین (ع) آن را سرپرستی كرد.