display result search
ولادت حضرت محمد مصطفی (ص) به اتفاق نظر شیعیان جهان در 17 ربیع الاول سال عام الفیل واقع شده است. كنیه آن حضرت، ابوالقاسم و القاب ایشان، رسولاللَّه، نبیالله، خاتمالانبیا، سَیِّدُالبَشَر است.
دوران زندگی پیامبر اكرم (ص) در دو شهر مكه و مدینه سپری شد، ایشان پس از آن كه در چهل سالگی برای پیامبری برگزیده شدند، در ابتدا دین الهی را مخفیانه تبلیغ میكردند و پس از سه سال، به دعوت آشكار دست زدند. رنجها و سختیهای فراوانی كه پس از درگذشت ابوطالب، عمو و حضرت خدیجه (س) همسر آن حضرت بر ایشان گذشت و همچنین اعلام آمادگی مردم یثرب برای پذیرفتن آن پیامبر عظیمالشأن، زمینه ساز هجرت بزرگ ایشان به مدینه شد. ده سال آخر عمر و رسالت حضرت محمد (ص) در مدینه، همراه با جنگها، فتوحات و انتشار آیین آسمانی اسلام همراه بود. حضرت محمد مصطفی(ص) است كه بنای ستم و بیدادی را كه بر فرزند آدم میرفت برانداخت و نوای خوش قسط و عدل را در جهان طنینافكن ساخت. بزرگمردی كه در پیشگاه انسانیت، سرود توحید سر داد و با ظهورش مستضعفان، گوهر آزادگی و حریت را در آغوش كشیدند.
قرآن كریم یكى از عمدهترین و سازندهترین اهداف رسالت رسول اكرم (ص) را تالیف قلوب و ایجاد انس و تفاهم به جاى خصومت و دشمنى بیان مىدارد و اگر كسى در تاریخ، به دیدۀ عبرت بنگرد، این معنى را از شاهكارهاى رسالت محمدى (ص) مىیابد. سیرۀ پیامبر اكرم، سیره حریت و آزادگی است. هدف از بعثت ایشان، آزاد كردن انسان از زنجیرهایِ شرك و ظلم است و رسالت ایشان، تربیت انسانهای آزاداندیش و جوانمرد است.
زندگی رسول خدا (ص) بر تفكر و تدبر استوار بود و هیچ كاری را بدون تفكر، انجام نمیداد. رسول الله به همۀ اصحاب خود نیز توصیه میكرد كه در رابطه با دین خود تفكر كنند و بدون فكر، حرفی نزنند و كاری انجام ندهند و همیشه به سرانجام كار بیندیشند و این كار را سرلوحۀ زندگی خود قرار دهند.
یكی از برجسته ترین صفات رسول خدا (ص) تواضع و فروتنی بود. ایشان با این كه در اوج مقامات معنوی و الهی بودند، اما مانند یك انسان معمولی بدون تشریفات و تجملات زندگی میكردند و در مقابل مردم متواضع بودند و هیچگاه از روی غرور و تكبر صحبت نمیكردند. ایشان كارهای شخصی خود را به تنهایی انجام میدادند و برای كمك به فقرا و محرومان به یاریشان میشتافتند.
17ربیع الاول میلاد پیامبر مهربانی، عطوفت و آزادگی و رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) مبارك باد.