display result search

دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس گرامی باد

به گزارش گروه چندرسانه ای رادیو جوان، در 22 تیرماه 1384، هیات دولت مصوبه ای را تایید كرد كه به موجب آن دهم اردیبهشت هرسال ، “روز ملی خلیج فارس” نام گرفت.

روزی كه یادآور ازخودگذشتگی های ملت سرافراز ایران و فرار اشغال‌گران متجاوز پرتغالی بعد از 117 سال تسلط جابرانه‌ بر سواحل جنوبی كشوردر پی رشادت‌های سپاه ایران به رهبری امیرالامرای فارس(امام قلی‌خان) است. شاه عباس صفوی در این روز در سال 1621 میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتغالی ها درآورد، تا همیشه به خاطر این اقدامش از او به نیكی یاد شود.

اما این روز در سال‌های اخیر شرایط دیگری پیدا كرده است. وجه اهمیت تاریخی این روز تحت شعاع تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت قرار گرفته است. تصمیم كه 10اردیبهشت را به روز ملی خلیج فارس بدل كرده
است.خلیج تا ابد فارس سومین خلیج بزرگ جهان است كه به خاطر موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ همواره نامش بر سر زبان‌ها بوده است و مردم تمام جهان آن را با نام خلیج فارس یا دریای پارس می شناسند. قدیمی ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به كتاب های باقیمانده از یونان باستان بر می گردد.

یونانی ها و مورخانشان در این كتاب ها با نام “پرسیكوس سینوس” كه به معنی “خلیج فارس” است از این آبراهه یاد می كنند و تكرار همین نام باعث می شود كه بسیاری از نقشه های باقیمانده از اروپائیان قرن‌ها بعد نیز با همین نام از خلیج فارس یاد كنند یونانیان نخستین ملتی هستند كه به این دریا نام پرس و به سرزمین ایران پارسه، پرسای، پرس‌پولیس یعنی شهر یا مملكت پارسیان داده‌اند.

استعمار گران انگلیسی پس از ملی شدن صنعت نفت و قطع روابط ایران و انگلیس ابتدا نماینده سیاسی انگلیسی مقیم بحرین از سال 1329 عبارت ساحل عربی را برای منطقهٔ جغرافیایی بخش جنوبی خلیج فارس كه متعلق به عرب‌های تحت‌الحمایه انگلیس بود، مرسوم ساخت و سپس به مرور كلمه خلیج عربی را جایگزین آن ساخت و سپس این نام را به كل خلیج فارس تعمیم داد.اما هرگز موفق نشد.این در حالی است كه تا اوایل دهه 1960 درباره نام خلیج فارس هیچ گونه بحث و جدلی در میان نبوده است و در تمام منابع اروپایی و آسیایی و امریكایی، دانشنامه‌ها و نقشه های جغرافیایی این كشورها نام از خلیج فارس درتمام زبان ها به همین نام یاد شده است.

همچنین در سال‌های اخیر كشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و در صدر آنها كشور عربستان به همراه اربابان غربی شان سعی و تلاش فراوانی در تحریف نام خلیج فارس داشته‌اند تا از این تغییر نام اعتباری برای خود بیافرینند و این آبراه استراتژیك جهان را به نام خود درآورند.
پس از تحریف نام خلیج فارس در اطلس نشنال جغرافی كه بعد از دو قرن كاربرد نام خلیج فارس برای اولین در نسخه جدید در آبان سال 1383 نام جدیدی را در كنار نام بین المللی خلیج فارس قرار داد خشم و اعتراض عمومی در میان فعالان اجتماعی و فرهنگی داخل و خارج نسبت به این تحریف غیرعلمی صورت گرفت و پس از ارسال هزاران ایمیل و نامه اعتراضی و یك طومار اینترنتی با بیش از 120 هزار امضا به موسسه مذكور، مدیر موسسه مشهور آمریكایی ضمن عذرخواهی از ملت ایران، قول داد اشتباه خود را جبران كند. این پیروزی نشان داد كه با اتحاد می توان كارهای بزرگ كرد و از تخریب و جعل هویت یك ملت بزرگ جلوگیری كرد.
قدرمسلم دهم اردیبهشت روزی افتخارآمیز در تاریخ ایرانیان است.

روز ملی خلیج فارس بر عموم هم میهنان و ایران دوستان در سراسر گیتی مبارك باد


انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • گرما زدگی و مشكلات ناشی از آن

  • لاكپشت، از باهوش ترین جانوران روی كره زمین

  • قلب حیاتی ترین عضو بدن هر جانداری

  • تكنولوژی؛ راهی برای روان درمانی

  • آشنایی با پادكست داستانی سریالی سیپینس

  •  اینجا با لیگاند آشنا می‌شوید!

  • راه‌های جلوگیری از قفل و خالی‌كردن زانو

  • برنامه ورزشی زنده «دو آتیشه» در هفته پایانی لیگ برتر

  • باكتری‌ها و دلایل حضور آن‌ها بر روی كره زمین

  • دبیر دومین رویداد ملی پادكست فارسی منصوب شد